Az eper pozitív hatásai
Nagyon népszerű gyümölcs az eper akár fagyasztva, nyersen vagy turmixolva.
Számtalan egészségi előnnyel bír az eper.
Erősíti az immunrendszeredet.
Nagyszerű C-vitamin forrás az eper. Egy adag eperben nagyjából 51 mg C-vitamin található vagyis a napi szükséglet fele.
Segít a szem egészségén javítani. A benne található antioxidánsoknak köszönhetően segít meggátolni a szürkehályog kialakulását. A C-vitamin nagyon fontos szerepet játszik a szem szaruhártyájának és a retinának az erősségében.
A benne található antioxidánsoknak köszönhetően leköti a szabad gyököket.
Az erős immunrendszer biztosít a betegségek ellen.Ismét a C-vitamin tartalmának köszönhetően rugalmasabbá teszi a bőrt. Az eper képes rá, hogy felvegye a harcot a magas koleszterinszinttel. Gyulladáscsökkentő hatása van, ami jót tesz a szívnek. Az eperben található káliumnak köszönhetően nagyon jó a magas vérnyomás ellen. Mivel csökkenti az LDL szintet, vagyis a rossz koleszterinszintet, ezáltal csökkenti a magas vérnyomást és a gyulladásokat.
Sok rostot is tartalmaz, ezért is érdemes fogyasztani. Rost hiányában székrekedés és bélgyulladás is felléphet.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
