Menü

Nemcsak szép, hasznos is: az erdei fenyő 3+1 élettani előnye, amiről érdemes tudni

Veress Máté - HillVital
2020. 04. 29. 09:09:00

A föld egyik legismertebb faféléje szinte biztos, hogy a fenyőfa.

A világon szinte mindenhol megtalálható a fenyő, mindenféle éghajlaton található a fajtáiból. 

A fenyőnek a különböző részeit sokféle dologra szokták hasznosítani. Az erdei fenyőt latinul Pinus sylvestris-nek nevezik. Ez egy ritka koronájú, eurázsiai fenyőféle. Akár 20-35 méter magasra is megnőhet. A sötétzöld színű levelei 4-7 mm hosszúak szoktak lenni. Toboz virágzattal rendelkezik. A rügyei gyantások és akér 6-12 mm hosszúra is megnőhetnek. A tobozok 3-6 cm nagyságúak. Az erdei fenyőben fenyőbalzsam található amit 2 részre lehet osztani. Illóolajra és szárazanyagra vagyis fenyőgyantára.

A rügyeket, a gyantát és a tűleveleket is szokták hasznosítani. A fiatal rügyeit általában március és április környékén szokták begyűjteni azért, hogy illóolajat vonjanak ki belőle. Az említett fenyőbalzsam az erdeifenyő törzsén ejtett vágásokból szivárog ki. A gyógyszeripar a tűlevelekből kinyert illóolajat is felszokta használni. Nem csak 3+1 élettani hatást ismerhetsz meg hanem többet, ugyanis egy nagyszerű gyógynövényről van szó.

1. Nagyszerű gyógyszer lehet a szájbetegségek ellen. Az ínyed is egészségesebbé teszi. Csupán annyit kell tenned, hogy a gyantát gézbe kötve megfőzöd és a víz felszínén létrejövő gyantát gyűjtöd be. Ezután hideg vízben lehűtheted, végül szárítsd meg és zúzd porrá.

2. A fenyővirág sokat emel a vitalitás szintjén, a friss hajtásai nagyszerűen gyógyítják a bőrbetegségeket, a köszvényt és hajnövesztőként is funkcionál. A kéreg alatt is van egy második réteg, ez a fehér háncs nagyon magas C-vitamin tartalommal rendelkezik és olyan enzimeket tartalmaz amelyek életenergiát adnak. A porrá tört vagy lereszelt kéreg képes az orrvérzést is megállítani valamint gyógyítja a külső sebeket és vérzéseket. Akár égési sebeket is lehet vele kezelni, viszont akkor már szükség van mangalica zsírra vagy ghi vajra, ezzel kell összekeverni és nagyszerű gyógy krémet kapsz.

3. A fenyő fiatal hajtásait ha egy estére forrásvízbe áztatod és elfogyasztod, akkor azzal beállíthatod a menstruációt és a gyakori vizelési ingert is képes csillapítani. Ha megőrölöd a kérgét, akkor nagyszerű pakolást lehet belőle készíteni, de fürdőként is hatásos lehet valamint aranyérre is megoldást jelenthet akár. Csúnya, fertőzött pattanásokra is megoldást nyújt, javítja a vérkeringést és vértisztító hatással is rendelkezik. Képes az egész szervezetet serkenteni. Segíti az emésztést, javítja a légzést és a légutakat.

+1

A fenyőteát is kipróbálhatod ami nagyszerű immunerősítő, de használhatod köhögéscsillapításra vagy influenza ellen is. Nagyon egyszerűen elkészítheted a fenyőteát. Csupán le kell forráznod egy maréknyi fenyőtűt 1 liter vízzel, majd fedd le valamivel és hagyd állni minimum 15 percet.

A nátha ellen nagyon jó a fürdő is. Csupán 250 gramm szárított fenyőlevelet egy vászonzsákba kell tenned és meleg vizes fürdőbe kell mártani. Van egy másik megoldás is mégpedig 250 gramm fenyőtűlevelet tegyél 2 liter forrásban lévő vízbe és hagyd állni 20 percig. Ha ez megvan, akkor szűrd le és add hozzá a fürdővízhez.

Az erdei fenyő nagyszerű hatásai.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Közeledik a jó idő és vele együtt az erősödő visszér fájdalmak is! Az ingyenes letölthetö e-bookból most megtudhatod, hogy ez miért van, valamint mit lehet tenni ellene!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.