Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Az őszi kert legszebb virágai!

2022. 10. 17. 09:44:00 Veress Máté - HillVital

Ősszel is sok virág van amelyek gyönyörűvé teszik a kertedet. Ezekről lesz most szó.Krizantém

 

Az ősz egyik jelképe az őszi krizantém. Már a modern díszkertekbe is szokták ültetni nem csupán a temetőkbe. Már rendkívül sok fajtája elterjedt. Vannak köztük cserepes növényként tartható fajták is illetve vágott virágnak is. A krizantém magassága 20 cm-től egészen 1,5 m-ig terjedhet. Többféle színben is lehet választani a virágból. Van olyan fajtája ami már akár szeptemberben is elkezdheti bontogatni a bimbóit.Őszirózsa

 

A törpe őszirózsák, a mirigyes őszirózsák és a kopasz őszirózsák olykor már augusztus végén nyílni kezdenek. Ha csoportosan van ültetve, akkor a legszebb. A fehértől a rózsaszínen át a mély liláig kapható. Az őszirózsa minden ősszel újra nyílik, amennyiben megfelelően van gondozva.


Őszi sisakvirág

 

Az őszi sisakvirág a nagy kék és sisak alakú virágait fürtben hordozza. Augusztusban elkezd virágozni és egészen októberig virít. Éppen abban a időszakban virágzik, amikor más kék virágú virág nem igazán látható. Akár 130 cm magasságúra is megnőhet. Figyelni kell ültetéskor a szükséges tőtávolságra. Ez a virág a félárnyékos, üde és homokos talajban érzi jól magát.


Őszi napfényvirág

 

Ez a virág Észak-Amerikából származik és magas termetű növénynek számít. Ez is augusztustól októberig virágzik.


Varjúháj

 

Ez egy nagyon szívós és változatos külsejű pozsgás növény. Több mint 500 fajtája létezik. A legnagyobb termetű varjúháj eléri akár a 70-80 cm-t is. Nagyon szép éke lehet az őszi és a téli kertnek is. Érdemes napos és jó vízellátású helyre ültetni. Akár sziklakertekbe is ültethető.


Kínai szellőrózsa

 

A kínai szellőrózsa nagyon kedveli a szűrt fényű fekvést. Valamint a tápdús és humuszos vályogtalajt is. Megnőhet akár 60-120 cm magasra is. A gyökérsarjaival egy nagy állománnyá képes megnőni.

Az őszi kert legszebb virágai!

Tartalomhoz tartozó címkék: ősz őszi őszi kert