Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Azok vagyunk, amit megiszunk

2021. 04. 27. 12:44:00 Sági Zsolt - HillVital

A víz fontoss szerepe...

 

A víz élettani szerepe a szervezetben rendkívül sokrétű. Nem csupán nélkülözhetetlen és fő alkotórésze a testet felépítő sejteknek, hanem számtalan biokémiai folyamat kiindulási és végterméke.Ezen kívül segít a megfelelő vérkeringés, a megfelelő vérnyomás kialakításában, valamint a részt vesz az emésztési és felszívódási folyamatok lebonyolításában, a salakanyagok kiválasztásában.

 

Annak ellenére, hogy a szervezetünk víztartalma viszonylag állandó, folyamatos cserélődésben van.

 

Ha kevés folyadékot veszünk magunkhoz, az agy beindítja a test szomjúság- mechanizmusát. Ilyenkor a víz az, ami a leghatékonyabban képes csillapítani a szomjúságot. A víz alapvető szerepet játszik az emésztésben, a felszívódásban, a keringésben, a tápanyagok szállításában és felszívódásában, a testhőmérséklet szabályozásában, egyszóval létfontosságú. 
 

Most felsorolunk pár okot, amiért érdemes vízzel csillapítanod a szomjúságod:
 

· Ha nem iszol elég folyadékot, a véred szó szerint sűrűbbé válik, ezzel alaposan megnehezítve a szerv dolgát, növelve a testedben lévő méreganyagok arányát. Fontos tehát a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel.

· Ha le akarsz adni pár kilót, akkor a víz a lehető legegészségesebb és legolcsóbb megoldás számodra, ráadásul felpörgeti a zsírégető folyamatokat is.

· Azt már az előbb is említettük, hogy szomjazáskor besűrűsödik a véred, és ilyenkor sokkal nagyobb terhet ró a szívedre és az ereidre. Ez pedig magas vérnyomáshoz vezethet.  Tehát az elegendő folyadékbevitellel segíted a szíved is.

· A fog- és ínyproblémák nagy részének okozója az elégtelen folyadékbevitel miatti szájszárazság. A csökkent nyáltermelés ugyanis kedvez a lepedékképző baktériumok szaporodásának. Ha színező hatású ételek és italok fogyasztása után vízzel öblítesz, még több bajtól menekülhetsz meg.​
 

Az elegendő folyadékpótlás nagyon fontos a szervezetünk számára.