Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

B vitamin hiány tünetei

B vitamin hiány tünetei

Veress Máté - HillVital
2020. 07. 08. 14:29:00

A B-vitaminok vízben oldódó vitaminok ami azt jelenti, hogy távozik a szervezetből a vizelettel együtt. 
 

Egy kiegyensúlyozott és változatos táplálkozással könnyedén bevihetők a vitaminok, így pedig nem alakulhat ki vitaminhiány. Nagyon fontos szerepet tölt be a szervezet megfelelő működésében. Fontos tudni, hogy már egy enyhe hiány esetén is kialakulhatnak a tünetek.

A B-vitamin nagyon fontos szerepet játszik az immunrendszer erősítésében. Hozzájárul az idegrendszer egészségéhez és a bőr egészségéhez. Segít legyőzni a fáradtságot is a megfelelő B-vitamin bevitel. A B-vitamin hiány tünetei leginkább az idegrendszeri, emésztőrendszeri és bőrgyógyászati problémák képében jelenik meg.

 

A B1-vitamin vagyis a tiamin hiánya általában az egyoldalú táplálkozás miatt alakul ki. Nélkülözhetetlen ez a vitamin az idegsejtek valamint az izmok működéséhez. Nagy szerepe van az anyagcsere folyamataiban is de ez biztosítja a szénhidrát anyagcseréjének a folyamatait. Veszélyeztetve vannak akik sok alkohol isznak mivel a szervezetnek szüksége van B1-vitaminra az alkohol lebontásához. A tünetei lehet az étvágytalanság, a gyengeség, a hányinger és az izomgyengeség is.  

A B2-vitamin vagyis a riboflavin a sejtek oxidatív anyagcseréjéért felel. B2-vitamin termel az emberi bélflóra is csak érdekességképpen. B2-vitamin hiány nagyon ritkán alakul ki. A B2-vitamin a zsírsavak lebontásához járul hozzá, valamint a szénhidrátok anyagcseréjéhez is. A tünete lehet a repedezett ajkak, a száj nyálkahártyáinak gyulladása és egyes bőrgyulladások is.

A B3-vitamin vagyis a nikotinsav a szervezetből kinyeri az energiát a szénhidrátokból, a zsírokból és a fehérjéből is. A B3-vitamin hiány jelei lehet a mentális problémák, hasmenés, bőrirritáció és idegrendszeri problémák.

 

A vitaminok a vékonybélben szoktak felszívódni és jóformán a biokémiai folyamatok motorjaiként működnek. A B-vitamin hiányát általában a túlzott alkoholfogyasztás vagy egyéb gyomor problémák okozzák. Idősebb korban is kialakulhat a vitaminhiány, ilyenkor csökken a felszívódás hatékonysága is. Ritkán szokott az előfordulni, hogy csak egy B-vitamintípus hiány alakul ki. Kezdetben jellegzetes hiánytünetei vannak mint étvágytalanság, hányinger, gyengeség vagy izomgyengeség. A B-vitamin hiány akár súlyos idegproblémákat is okozhat amihez ödéma, és szív- és érrendszeri tünetek is társulhatnak.  
 

B vitamin hiány tünetei

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
A leggyakoribb újévi fogadalmak egyike, a fogyás. Ennek ellenére ez sokszor még sem történik meg. Tudd meg, hogy milyen buktatók vannak és mire érdemes odafigyelni!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Iratkozz fel hírlevelünkre és megkapod a Nagydíjnyertes könyvünket, elektronikus formában