Barion Pixel
Menü

A legjobb megoldások a beállt nyak kezelésére!

Veress Máté - HillVital
2021. 03. 09. 09:52:00

Minden ember egyre több időt tölt a számítógép és az okos telefonok előtt, ezért nem is csoda, hogy mindenkinek megfájdul a nyaka néha.

 

Egyszerűen kialakulhat a nyakfájdalom, az egyoldalú terhelés, a rossz testtartás, a huzat, a stressz, a szorongás és lelki okok is okozhatják a fájdalmat. A nyakfájdalom sok esetben csak néhány óráig szokott tartani, de vannak olyan esetek amikor akár napokig is fájhat.

 

Hogyan is lehet ezt elkerülni?


A mindennapi tevékenységek során érdemes arra figyelni, hogy a nyakadat ne tartsd sokáig ugyanabban a testhelyzetben. Úgy állítsd be a monitorodat, hogy egyenes háttal ülhess és a nyakadnak kényelmes legyen. Az okostelefon használatát érdemes időnként szüneteltetni vagy ha sokat vezetsz autót akkor is érdemes szünetet tartani. Ha mégis kialakul a fájdalom, nézzük hogyan kezelheted egyszerűen.


Nagyszerű lehet a nyakizom gyengéd és finom masszírozása. Nagyon jó szolgálatot tehetnek a gyógynövényes balzsamok amelyek egy esetleges gyulladást is képesek kezelni.


A beállt nyak kezelése meleg borogatással is történhet, hiszen ez is nagyon jót tesz a fájó nyaknak és lazítja a görcsös izmokat. Egyes ásványi anyagok mint a kalcium vagy a magnézium is hozzájárulhat az izomfájdalom kialakulásához. Ezek pótlása is enyhítheti a tüneteket. Ajánlott a speciális nyakpárna használata amikor alszol.


Ha nem múlik a fájdalom, akkor menj el egy jó gyógytornászhoz esetleg szakorvoshoz is.  

Beállt nyak kezelése

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés