Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Lelki okok, melyek betegséget is okozhatnak

2019. 05. 20. 07:36:00 Sági Zsolt - HillVital

A betegségeket számtalan ok kiválthatja, azonban ezúttal a betegségek lelki hátteréről lesz szó.
 

A kiváltó lelki okok is nagyon különbözőek lehetnek, azonban összességében az alábbi három igen jellemző: 
 

Váratlan, hirtelen trauma
 

Azt már régóta tudjuk, hogy a traumák hatással vannak a szervezetünkre. Egy trauma hatására kialakulhat valamilyen „rövidzárlat” a szervezetünkben, melynek következtében megjelenik egy betegség. Egy hirtelen fellépő óriási félelem is okozhat betegséget ugyanúgy, mint egy káros környezeti hatás. Mindenképpen ajánlott elkerülni az olyan szituációkat amelyek hirtelen félelemmel járnak.

A betegségek egyes lelki okai.


Gyermekkori negatív élmények

Sajnos, szinte mindannyiunknak vannak gyermekkori negatív élményei. Mindannyian emlékszünk olyan eseményekre, amikor gyermekkorunkban megbántottak, vagy megszégyenítettek minket. Sajnos minél többször fordult elő valakivel ilyen eset, annál nagyobb a valószínűsége, hogy betegség lesz a következménye a feldolgozatlan gyermekkori lelki sérüléseknek. Ha történtek ilyen negatív élmények, akkor meg kell próbálni nem gondolni ezekre, vagy új pozitív élmények után kell nézni.


Hosszan fennálló negatív hatás

Minél több időt töltünk olyan emberek között, akikkel rosszul érezzük magunkat, annál biztosabb, hogy előbb-utóbb betegség lesz a következménye. Ennek ellenére nagyon sok ember rossz párkapcsolatban él, olyan helyen lakik, amit nem szeret, vagy olyan munkahelyen dolgozik, amit utál. Ezektől a személyektől ha van rá lehetőség érdemes megszabadulni, vagy minimalizálni kell velük a kapcsolatot. 


Mi lehet a megoldás?

Az biztos, hogy nem költözhetünk egy lakatlan szigetre, de nem élhetünk burokban sem. Ha tehát továbbra is ugyanott kell élnünk és ugyanazon emberek között, magunknak kell megtalálnunk a megoldást. 

Ha a szervezetünknek szüksége van támogatásra, megadjuk neki. Ezért szedünk vitaminokat. A lelkünknek azonban ugyanúgy szüksége van táplálékra. Ilyen „táplálék” neki egy meghitt beszélgetés, a tánc, a nevetés, az örömmel végzett tevékenységek. Ezek begyógyítják a lelki sebeinket, feltöltenek energiával, elsimítják a feszültségeket, megnyugtatnak minket. Nagyon jó lehet a rendszeres sportolás is.

Vegyél egy hideg zuhanyt!
Sokan csak akkor zuhanyoznak hideg vízzel ha a meleg víz elromlott, pedig nagyon jó hatással van a szervezetre egy hűsítő zuhany. Mivel a hideg víz összehúzza a pórusokat, ezért segít megőrizni a bőr egészségét. A hatására megnő a szervezetben az endorfin szint amitől pedig boldogabb és kiegyensúlyozottabb lehetsz.


Gondolkodj pozitívan!
A lélek egészséges is nagyban hozzájárul a betegségek kialakulásához. Tehát ha boldog vagy, jó a kedved és csak a jóra gondolsz, akkor az hozzásegíthet a gyógyuláshoz és persze a megelőzéshez is.

 

Lelki okok, melyek betegséget is okozhatnak