Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Borsó saláta mentás öntettel

2022. 03. 24. 09:15:00 Veress Máté - HillVital

Most egy igazi vitaminbombát mutatunk be neked. Ha szereted a zöldségeket, akkor ez a te ételed lehet, ugyanis jóformán csakis azt tartalmaz. Nagyon gyorsan elkészíthető és persze egészséges is.

 

Nézzük a hozzávalókat amelyek 4 fő számára kellenek:

 

-          200 g cukorborsó

-          200 g fagyasztott borsó, kiolvasztva

-          1 jégsaláta szeletekre vágva

-          2 bébi római saláta, külső levelei

-          1 uborka vékony szeletekre vágva

-          1 kis vöröshagyma, vékonyan karikákra vágva

-          2 ek almaecet

-          1/2 tk porcukor

-          mentalevél a tálaláshoz
 

Hozzávalók a menta öntethez:

 

-          2/3 csésze mentalevél

-          1/3 csésze (80 ml) extra szűz olívaolaj

-          2 hosszú zöld medvehagyma durvára vágva

-          1⁄2 citrom finomra reszelt héja és leve

-          1 gerezd fokhagyma
 

Most pedig következzen az elkészítése:
 

1.       Helyezd a cukorborsót egy serpenyőbe, forrásban lévő vízbe, és 1-2 percig blansírozd, amíg világoszöld és éppen megpuhul, majd a főzés utolsó 30 másodpercében add hozzá a borsót. Csepegtesd le és jeges vízben frissítsd fel, majd megint csepegtesd le. Egy nagy tálban keverd össze a salátával, és tedd félre.
 

2.       Az uborkát, a hagymát, az ecetet, a cukrot és a csipet sót tedd egy tálba, keverd össze, majd tedd félre 5 percre.
 

3.       A mentás öntethez add hozzá az összes hozzávalót egy turmixgépbe, legyen sima és élénkzöld. Ízlés szerint fűszerezheted.
 

4.       A salátát tedd egy nagy tálba, és ízlés szerint locsold meg a mentás öntettel. Megszórhatod ecetes uborkával, hagymával és mentával.

Ha elkészítetted és ízlett, akkor kérlek oszd meg az ismerőseiddel!

Borsó saláta menta öntettel.