Menü

Egészséges, zsírégető kávé receptje

Kíváncsi vagy, hogyan varázsolhatod a reggeli kávédat valóságos szuperélelmiszerré, ami egy reggelinek megfelelő energiát ad, ugyanakkor beindítja a zsírégetést? Ja, és még a koncentrációd is javul, és tényleg azt a lendületet és frissességet adja, amit elvárnál tőle? Akkor itt egy rendhagyó kávérecept!

Manapság közel sem új keletű az ún. bulletproof (magyarul „golyóálló”) kávé. Dave Asprey, amerikai üzletember nevéhez fűződik, és a világ minden táján egyre közkedveltebb a fogyasztása.  

Mindenféle csodás hatásokat tulajdonítanak neki, de a lényegről, a legnagyobb előnyéről nem sokan beszélnek. A bulletproof kávé fogyasztása elegendő energiát ad ahhoz, hogy a reggelit kihagyhassuk, ugyanakkor a fogyasztása nem jár inzulinreakcióval.

Ez tehermentesíti a hasnyálmirigyet, és tekintve, hogy korunk selejt élelmiszerkínálatának köszönhetően az egyik leggyakoribb betegség a cukorbetegség, akkor ez önmagában is előny. A cukorbetegek joggal tehetik fel a kérdést: „Akkor most bűntudatmentesen juthatok energiához?”. A válasz: igen.

Mitől zsírégető? Az emberi szervezetből 8 óra alatt kiürül a cukor. Amikor teljesen kiürül, akkor korog a hasunk, mert a fő üzemanyagforrásnak annyi. Amíg nem jut újabb adag cukorhoz, addig az elspájzolt javakon (zsír) fut a rendszer. Minél több időt töltünk „éhen”, annál többet használunk fel az elraktározott zsírokból. Ha mondjuk, este 8 után már nem eszünk, és a reggelit „elcsaljuk” ezzel a kávéval, és legközelebb csak délben étkezünk, akkor összesen 16 óra telt el étkezés nélkül, amiből 8 óra színtiszta zsírégetés.

Az elkészítéshez szükségünk lesz egy turmixgépre.

Hozzávalók (2 főre):

  • 0,5 liter kávé (lehetőleg bio)
  • 1 evőkanál sótlan vaj (nem margarin)
  • 1 evőkanál kókuszzsír (ha dermedt, akkor farigcsálni kell)
  • 1 csipetnyi Himalája só
  • 1 kiskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

  1. Főzzük le a kávét a szokott módon, majd tegyük félre!
  2. Helyezzük a vajat, a kókuszzsírt, a fahéjat, a sót a turmixba!
  3. Adjuk hozzá a frissen főtt kávét!
  4. Turmixoljuk 30 másodpercig!
  5. Élvezzük a krémes-habos, „zsírégető” kávét!

Ha a fogyasztását követően émelygést, hasmenést tapasztalunk, akkor csökkentsük a hozzáadott kókuszzsír mennyiségét 1 teáskanálra. Édesítés kizárólag eritrittel vagy sztíviával! A végeredmény nemcsak egészséges, de szerintem sokkal finomabb a hagyományos kávénál!

Jó kávézást!

 

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 
Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!