Menü

A búzafűpor fogyasztása és amit érdemes tudni róla

Sági Zsolt - HillVital
2021. 03. 10. 09:24:00

A búzafűpor fogyasztására legalkalmasabb időpontnak a reggel számít.

Sokan teszik fel a kérdést maguknak, miért fogyasszanak búzafűport.

A válasz talán egyszerű, ugyanis a búzafű por az egyik legtöbb vitamint, ásványi anyagot, aminosavakat enzimeket tartalmazó növény, amit az ember mellékhatások nélkül fogyaszthat.

A benne található hatóanyagok közül, a klorofill hozzájárul a hemoglobin képződéshez, valamint az oxigénszállításhoz is. Hihetetlenül sokrétű a hatása. A búzafűlé pedig kiemelkedően magas klorofill tartalommal rendelkezik. Ennek köszönhetően képes a test minden sejtjének képes energiát és tápanyagot szállítani a véráramon keresztül.

A klorofill azonban nem csak tisztítja a vért, hanem oxigénnel is dúsítja.

Emiatt képes felvenni a harcot különböző gyulladásos panaszok, betegségek ellen. Képes a bélflórát egyensúlyban tartani, valamint hozzájárul a máj méregtelenítése folyamataihoz. Ez mind csak a klorofillnak köszönhető, azonban a búzafű tartalmaz még enzimeket, esszenciális aminosavakat, fehérjét, vitaminokat, valamint ásványi anyagokat is. Emiatt a jótékony hatásait igen nehéz lenne egybe felsorolni.

Hogyan, mikor és mennyi búzalevet érdemes fogyasztani?

A búzafű por fogyasztására legalkalmasabb időpont, a reggel. Ha ezt esetleg nem is tudjuk tartani, semmiképp ne fogyasszuk az esti órákban, ugyanis energiával tölti el a testet. Emiatt kései fogyasztása megnehezíti a nyugodt alvást.

Ezen felül érdemes éhgyomorra fogyasztani, majd a fogyasztást követően legalább fél óráig nem fogyasztani sem folyadékot, sem pedig ételt. Ez azért ajánlott, mert ilyenkor a szervezet képes a legtöbb tápanyagot felszívni az elfogyasztott italból.

A mennyiséget tekintve a kevesebb, de rendszeres fogyasztása a preferált.

Tehát kerüljük a ritkább, de nagyobb mennyiséget. Ha kihagytunk egy napot, azt másnap ne akarjuk bepótolni. Kezdetben kis mennyiségben, majd ahogy hozzászokunk nagyobb mennyiségben is fogyaszthatjuk. Nagyjából ez azt jelenti, hogy 1 teáskanál 2 dl vízzel, majd később 2 teáskanál 2 dl vízzel.

A búzafűpor fogyasztása

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!