Talán sokak számára meglepő lehet ez a cékla recept, de ebből a gumóból akár leves is készíthető.
Ahhoz, hogy finom levest készíts belőle, a következőkre lesz szükséged.
Hozzávalók:
- 2 db cékla
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyem
- 1 db kisebb zeller
- 1 db vöröshagyma
- 3-4 db burgonya
- babérlevél
- szerecsendió
- olaj
- só
Elkészítés:
A céklát, a sárgarépát, a petrezselymet, a zellert és a burgonyát daraboljuk fel, a vöröshagymát pedig hagyjuk egészben. Tegyük a zöldségeket 1-1,5l forró vízbe. Ízesítsük ízlés szerint, majd fedő alatt főzzük puhára. Tovább ízesíthető még rozmaringgal, zsályával, köménnyel, kakukkfűvel, valamint zöldborssal. Ha kész, öntsünk rá 1-2 evőkanál hidegen sajtolt olajat.