Egy nagyszerű ázsiai ételt mutatunk most be neked amit viszonylag hamar el is készíthetsz. Nagyon különleges étel az ilyen fajta sertéshús.
Nézzük, hogy mikre van szükséged 4 főre:
- 100 g vékony rizstészta
- 1 evőkanál napraforgóolaj
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 400 g darált marhahús
- 2 cm-es darab gyömbér, reszelve
- 1/4 csésze (60 ml) kínai rizsbor
- 1/4 csésze (60 ml) char siu szósz (kínai barbecue szósz)
- 2 csokor brokkoli, felvágva, blansírozva
- 1/3 csésze (50 g) sózatlan pörkölt földimogyoró, apróra vágva
- 1 hosszú piros chili, szeletelve
- Korianderlevél a tálaláshoz
Most pedig következzen az elkészítése:
1. A tésztát a csomagolás utasításai szerint főzd meg. Aztán tedd félre.
2. Közben egy nagy serpenyőben vagy wokban nagy lángon hevítsd fel az olajat. Add hozzá a fokhagymát, a marhahúst és a gyömbért, majd fakanállal feltörve főzd 3-4 percig, amíg a marha megpirul. Add hozzá a rizsbort és a char sui szószt, majd párold 1 percig. Add hozzá a brokkolit, és keverd addig, amíg fel nem melegszik.
3. Oszd szét a tésztát a tányérokon, és öntsd rá a marhahús keveréket. Díszítheted mogyoróval, chilivel és korianderrel, aztán tálalhatod is.