Érdemes lenne mindenkinek megkóstolnia ezt a finom citromlevest. A citrom leves kiváló lehet ha esetleg nem tudod hirtelen mit készíts, de gyorsan szeretnél valamit. Nagyszerű vitaminforrás is lehet.
Nézzük is, mikre van hozzá szükségünk 4 személyre:
- fahéj
- 1 liter víz
- 2 db nagy citrom
- 3-4 darab szegfűszeg
- só
- 1 dl tejföl
- 2 tojássárgája
- 3-4 evőkanál xilit
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
A citrom az egyik legjobb C-vitamin forrás.
A fahéj nagyszerű lehet az emésztés segítésére és segíthet a fogyókúrában is. Nagyon jó lehet ízületi gyulladásra is.
A szegfűszeg az egyik legjobb megoldás lehet ideiglenes fogfájás enyhítésre. Gyulladáscsökkentő hatása is van.
Tegyünk fel 1 liter vizet főni, és ízesítsük meg a fahéjjal, a szegfűszeggel, a sóval és a xilittel, ám ne legyen túl édes. Egy fél citromból vágjunk le 2 szeletet, majd dobjuk őket a megfűszerezett vízbe, és forraljuk fel.
Hagyjuk, hogy 5 percig forrjon, majd vegyük le a tűzről. Keverjük össze habverővel a tejfölt, a tojássárgáját és a keményítőt, és öntsük bele a levesbe. Tegyük vissza a tűzre, és forraljuk fel állandó kevergetés mellett. Ha már krémes, akkor vegyük le a tűzről, és kevergessük továbbra is. A citromlevet csavarjuk bele. Díszíthetjük akár mentával és citromkarikával, és éppúgy jó hidegen, mint melegen.