Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Citromos csirke recept

2022. 01. 06. 11:15:00 Veress Máté - HillVital

Lehet kissé furcsán hangzik a citrom és a csirkehús együtt, de nagyszerű étel készíthető belőle.

A citrom frissessége jól passzol a puha csirkehúshoz. Ha esetleg unod már a megszokott dolgokat, akkor mindenképpen készíts el te is ezt a finomságot.


Mutatjuk is, hogy mikre lesz hozzá szükséged 2 személyre.

 

-          1 teáskanál kukoricaliszt

-          1 teáskanál szójaszósz

-          1 fél citrom leve és a lereszelt héja

-          2 teáskanál kókuszolaj

-          150 gramm bőr nélküli csirkemell filé, 1,5 cm-es csíkokra vágva

-          1 paprika kimagozva és felszeletelve

-          1 közepes sárgarépa, meghámozva és vékonyra szeletelve

-          100 gramm brokkoli apró darabokra vágva

-          150 ml csirke alaplé

-          4 újhagyma vastagon szeletelve

-          rizs (igény szerint)
 

Nézzük most, hogyan kell elkészítened.
 

1. Keverd össze a kukoricalisztet a szójaszósszal és a citromlével egy kis tálban.
 

2. Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevítsd fel az olajat nagy lángon, add hozzá a csirkét, a paprikát, a sárgarépát és a brokkolit, és kevergetve süsd 2-3 percig, vagy amíg a csirke enyhén megpirul és a zöldségek kezdenek megpuhulni.
 

3. Öntsd a citrom-szója keveréket a serpenyőbe, add hozzá a csirkehúslevet és az újhagymát, és forrald fel. Csökkentsd a hőt, és főzd 2 percig, vagy amíg a szósz kissé besűrűsödik, és a csirke megpuhul, rendszeres keverés mellett.
 

4. Szórd meg reszelt citromhéjjal és rizzsel tálalhatod.
 

Citromos csirke recept.