Lehet kissé furcsán hangzik a citrom és a csirkehús együtt, de nagyszerű étel készíthető belőle.
A citrom frissessége jól passzol a puha csirkehúshoz. Ha esetleg unod már a megszokott dolgokat, akkor mindenképpen készíts el te is ezt a finomságot.
Mutatjuk is, hogy mikre lesz hozzá szükséged 2 személyre.
- 1 teáskanál kukoricaliszt
- 1 teáskanál szójaszósz
- 1 fél citrom leve és a lereszelt héja
- 2 teáskanál kókuszolaj
- 150 gramm bőr nélküli csirkemell filé, 1,5 cm-es csíkokra vágva
- 1 paprika kimagozva és felszeletelve
- 1 közepes sárgarépa, meghámozva és vékonyra szeletelve
- 100 gramm brokkoli apró darabokra vágva
- 150 ml csirke alaplé
- 4 újhagyma vastagon szeletelve
- rizs (igény szerint)
Nézzük most, hogyan kell elkészítened.
1. Keverd össze a kukoricalisztet a szójaszósszal és a citromlével egy kis tálban.
2. Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevítsd fel az olajat nagy lángon, add hozzá a csirkét, a paprikát, a sárgarépát és a brokkolit, és kevergetve süsd 2-3 percig, vagy amíg a csirke enyhén megpirul és a zöldségek kezdenek megpuhulni.
3. Öntsd a citrom-szója keveréket a serpenyőbe, add hozzá a csirkehúslevet és az újhagymát, és forrald fel. Csökkentsd a hőt, és főzd 2 percig, vagy amíg a szósz kissé besűrűsödik, és a csirke megpuhul, rendszeres keverés mellett.
4. Szórd meg reszelt citromhéjjal és rizzsel tálalhatod.