Hozzávalók ehhez a finom és teljesen gluténmentes édességhez.
A tésztához:
- 4 db tojás
- 4 evőkanál mandulaliszt
- 4 evőkanál xilit
- késhegynyi szódabikarbóna
A krémhez:
- 4 dl mandulás tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 egész citrom leve és reszelt héja
- ízlés szerint xilit
A habhoz:
- 4 dl habtejszín
- fél csomag habfixáló
Elkészítés:
A 4 tojássárgáját a xilittel kikeverjük, hozzáadjuk a késhegynyi szódabikarbónát és a lisztet, végül a tojásfehérjék keményre vert habját. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, beleöntjük a masszát, majd kb. 30 perc alatt 160 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A krém elkészítéséhez a mandulás tejben megfőzzük a két csomag pudingport, majd amikor kihűlt, belekeverjük a reszelt citromhéjat és a citrom levét. Ízlés szerint édesítjük, és hagyjuk kihűlni.
Közben a 4 dl habtejszínt a habfixálóval felverjük, csorgatunk bele kevés citromlevet. A habból kiveszünk 4 evőkanállal, a krémhez adagoljuk, majd robotgéppel jól kikeverjük. Rákenjük a kihűlt tésztára, majd a többi habot elosztjuk a tetején. Díszíthetjük citromkarikával.