Készíts csalánkrémet visszérre!
Ennek az egyszerű receptnek a segítségével mi magunk is készíthetünk csalánkérmet.
A csalán akár friss is lehet de ajánlott kesztyűben megfogni mivel csíp. Ha tehetjük akkor használjunk magas falú edényt a lényeg hogy az olaj ellepje a csalánt.
Hozzávalók:
- 3 maréknyi csalán
- 100 ml olíva olaj
- 20 g méhviasz
Elkészítése: Vágjuk apróra a csalánt és ezt tegyük bele egy magas falú edénybe amibe forró víz van. Ajánlott friss hajtásokat használni a régieket ne szedjük le. Ajánlott érintetlen, az utaktól távoli helyről gyűjteni. Az olajat öntsük a csalánra és folyamatos kis lángon melegítsük fel minimum 1 óráig. Ha nagyon túlmelegszik akkor vegyük le a lángról majd ha valamennyire kihűlt tegyük vissza. Ha ezzel készen vagyunk és sötétzöld színű olajat kapunk akkor vékony gézen vagy szűrő papíron szűrjük át és a méhviasszal melegítsük tovább míg a viasz fel nem olvad. Ha ez kész vegyük le a tűzről és habverővel keverjük addig amíg kézmeleg nem lesz. Felgyorsíthatjuk a folyamatot ha az egészet hideg vizes tálba tesszük állítva. Ha a krém túl híg akkor melegítsük újra és tegyünk bele még több méhviaszt. Nem muszáj hűtőben tartani de ajánlott mivel a hideg jobban esik az érzékeny bőrnek.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
