Barion Pixel
Menü

Tojással és anélkül is elkészítheted a csipetkét

Sági Zsolt - HillVital
2022. 10. 11. 11:36:00

Itt a legjobb csipetke recept amit valaha ettél! A csipetke a legkedveltebb levesbetét. Az a jó benne, hogy mindenki a saját ízlése szerint formázhatja ezt a tésztát. Tojással és anélkül is elkészítheted a csipetkét. Itt van kétféle csipetke recept is, attól függ hogyan szeretnéd tojással van anélkül.

A csipetke tészta szinte minden méretben elkészíthető. Általában a házi csipetke szokott a legjobb lenni, ezért is érdemes otthon elkészíteni. A csipetke készítése nem is annyira nehéz mint gondolnád, ráadásul többféle módszer is létezik. Persze mindegyiknek egy nagyszerű csipetke lesz a végeredménye. A csipetke készítése levesbe a régi időkben teljesen megszokott volt. Szinte minden családban létezett valamilyen praktika vagy recept. Mára ez szinte feledésbe merült, melynek egyik fő oka a felgyorsult életmód. Ennek ellenére házilagos elkészítése nem merült teljes feledésbe.

A csipetke a babgulyásba szokott a legnépszerűbb lenni. A reszelt csipetke levesbe, azon belül is nagyszerű lehet még krumplilevesebe, de van aki a borsólevesbe is beleteszi.

 

A csipetkét nem szaggatni kell hanem csípni valamint egy kicsit keményebb is. Ha a nagyobb fajtát kedveled, akkor mindenképpen több tojás és liszt kell bele.

Nézzük is, hogy mikre van szükséged a tojásos verzióhoz.

- 1 db nagy tojás
- 15 dkg liszt
-


A csipetke elkészítése elég hamar elkészíthető mindössze néhány percet vesz igénybe. Nem szabad félvállról venni attól függetlenül. A tojás csak bele kell ütni egy tálba, ezután keverd hozzá a lisztet és persze az ízlésednek megfelelő mennyiségű sót. Ha összeállt a galuskánál keményebb állagúvá, akkor ki kell nyújtanod és kézzel csipkedd ki a kis darabokat amit aztán dobj a bugyogó vízbe. Amikor feljön a víz tetejére kész is vagy.

 


A csipetke tojás nélkül is elkészíthető
ha esetleg úgy akarod, nézzük is mi kell hozzá és hogyan kell elkészíteni ezt a nagyszerű levesbetétet tojás nélkül:

- 1,5 dl víz
- 15 dkg durumliszt
- só


Ez a gyors csipetke recept egy nagyon hamar elkészíthető verzió. Ennél kicsit megváltozik az elkészítés menete, de a tojás nélküli csipetke is finom. Tedd a lisztet egy tálba, majd adagold hozzá a vizet lassan, hogy összeálljon és eközben add hozzá a sót. Ugyanúgy kell kiszaggatni és kifőzni mint a tojásos verziót. Nem fog szétesni a vízben. Ez a recept a bizonyíték arra, hogy levesbetét tojás nélkül is készíthető.

 

Tojással és anélkül is elkészítheted a csipetkét
 

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!