Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Csípni fogod a csípős paprikát!

2021. 04. 19. 11:49:00 Veress Máté - HillVital

A húslevesbe is előszeretettel vágtak egy darabot a csípős zöldségből, ízesítés, és persze prevenció céljából.

 

A téli időszakokban kifejezetten nagy kincsnek számított, a szárított paprika, mely erejét héjában, magjaiban kiválóan megőrizte. Ha felütötte a fejét a nátha, vagy éppen a torokfájás, akkor a reggeli mellé, kérés nélkül járt egy jó darab belőle. Mivel felhígítja a melléküregekben található váladékot, így segíti annak eltávozását, kitisztítva ezzel a szervezetet.
 

Univerzális gyógy zöldségnek is nevezhetjük, mert amihez hozzáér, amivel érintkezik ott azonnal kifejti jótékony hatását. Pozitívumait fogínyed is élvezheti, még akkor is, ha alapvetően a torkodat szeretted volna kezelni.
 

Miért ne követnéd te is a jól bevált szokásokat? Eleink tudták miben rejlik az egészség, s kérdés nélkül alkalmazták is azokat a növényeket, melyek hozzájárulhattak jó közérzetükhöz. Ha eddig félve közelítetted meg a csípős paprikát, akkor most lépd át a határaidat. Egyrészt vezesd be a konyhádba, mint alapanyagot, ezzel állandósítva jelenlétét, másrészt akut probléma esetén ne csak, mint fűszert, hanem mint orvosságot fogyaszd.
 

Ez, azonban még nem minden. Az csak az egyik óriási előnye a csípős paprikának, hogy elfogyasztva kifejti gyógyhatását. A másik lényeges, és kiemelendő tulajdonsága, hogy kívülről alkalmazva is sokat javíthat az állapotodon. Egyrészt híres fájdalomcsillapító hatásáról, másrészt a vérkeringést serkenti, ezzel is támogatva a salakanyagok eltávozását. A csípős paprika tehát tinktúra, vagy pakolás formájában is kiválóan felhasználható. Tedd az érintett területre az elkészített csodaszert, és várd a pillanatokon belül jelentkező javulást.
 

Bónuszként manapság a fogyókúrázók igazi csodafegyverévé avanzsálhat ez az ősi növény, hiszen az elfogyasztása közben tapasztalt hőtöbblet a felfokozott anyagcserének köszönhető. Azaz a kalóriák égetése során felpörög a szervezet, és még több energiát igényel, ami növeli a kalória deficit esélyét, igaz a fogyáshoz nem lehet megspórolni a tudatos étkezést, a mozgást, s hosszú távon az életmódváltást sem.
 

A csípős paprika gyógyhatásai.