Csípős ételek torokfájásra
Csípős ételek torokfájásra. Olykor állhat a kaparó, fájó torok hátterében nátha, influenza vagy akár baktériumok, melyek kezelésében néha igazán hasznosnak bizonyulhatnak a csípős ételek.
A száraz és a hideg levegő, valamint az allergia és egy kezdeti meghűlés is okozhat torokfájdalmat.
Ha gyulladás miatt tapasztalható a kaparó és égő érzés, akkor általában nátha vagy influenza áll a dolog mögött, de van amikor baktériumok is okozzák a gyulladást. Torokproblémát okozhat még a gégegyulladás is. Ebben az esetben kialakulhat torokköszörülés, fájdalmas nyelés és erős köhögés is. Az erős és száraz köhögés akár hörgőgyulladásra is utalhat ami szintúgy megviseli a torkot. Amikor a köhögés már nagyon csúnya szinte ugatásszerű, akkor a légcső van begyulladva.
Hogy hatékony legyen a terápia, fel kell állítani egy pontos kórképet. A torokfájás gyulladással jár, amitől fáj, nehéz nyelni, stb.
Ezt a gyulladást fokozza a dohányzás, az alkoholfogyasztás, de akár a csípős ételek is (paprika, gyömbér, fokhagyma), ezért látszólag úgy érezhetjük, hogy nem tesz jót a torkunknak, mert nehezebb nyelni, jobban fájhat. Ugyanakkor mindegyik ilyen házi praktika baktériumölő hatással is rendelkezik, és ezért szoktak ilyenkor csípős ételt fogyasztani, mivel átmenetileg gondot okozhat ugyan, de a torokfájás problémáját nem azonnal, inkább közvetetten kezeli.
Tisztítják a légutakat, fokozzák a váladéktermelést, ami hosszútávon hozzásegít a gyógyuláshoz. Ha közvetlen a torokfájással járó kellemetlenségeket szeretnénk enyhíteni, akkor ajánlottabb gyógynövényes teát fogyasztani, mézzel, propolisszal „ízesítve”. Ez igazi gyulladáscsökkentő elixír lesz.
Amennyiben a torokfájás tartósan áll fenn, vagy több mint 1 hétig tart, esetleg súlyosbodik is, akkor fel kell keresni egy orvost mindenképpen, mert akár reflux is lehet ami pedig szövődményekkel is járhat.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
