Barion Pixel
Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Csípős ételek torokfájásra

Csípős ételek torokfájásra

Veress Máté - HillVital
2022. 10. 12. 12:32:00

Csípős ételek torokfájásra. Olykor állhat a kaparó, fájó torok hátterében nátha, influenza vagy akár baktériumok, melyek kezelésében néha igazán hasznosnak bizonyulhatnak a csípős ételek.

A száraz és a hideg levegő, valamint az allergia és egy kezdeti meghűlés is okozhat torokfájdalmat.

Ha gyulladás miatt tapasztalható a kaparó és égő érzés, akkor általában nátha vagy influenza áll a dolog mögött, de van amikor baktériumok is okozzák a gyulladást. Torokproblémát okozhat még a gégegyulladás is. Ebben az esetben kialakulhat torokköszörülés, fájdalmas nyelés és erős köhögés is. Az erős és száraz köhögés akár hörgőgyulladásra is utalhat ami szintúgy megviseli a torkot. Amikor a köhögés már nagyon csúnya szinte ugatásszerű, akkor a légcső van begyulladva.

Hogy hatékony legyen a terápia, fel kell állítani egy pontos kórképet. A torokfájás gyulladással jár, amitől fáj, nehéz nyelni, stb.

Ezt a gyulladást fokozza a dohányzás, az alkoholfogyasztás, de akár a csípős ételek is (paprika, gyömbér, fokhagyma), ezért látszólag úgy érezhetjük, hogy nem tesz jót a torkunknak, mert nehezebb nyelni, jobban fájhat. Ugyanakkor mindegyik ilyen házi praktika baktériumölő hatással is rendelkezik, és ezért szoktak ilyenkor csípős ételt fogyasztani, mivel átmenetileg gondot okozhat ugyan, de a torokfájás problémáját nem azonnal, inkább közvetetten kezeli.

Tisztítják a légutakat, fokozzák a váladéktermelést, ami hosszútávon hozzásegít a gyógyuláshoz. Ha közvetlen a torokfájással járó kellemetlenségeket szeretnénk enyhíteni, akkor ajánlottabb gyógynövényes teát fogyasztani, mézzel, propolisszal „ízesítve”. Ez igazi gyulladáscsökkentő elixír lesz.

Amennyiben a torokfájás tartósan áll fenn, vagy több mint 1 hétig tart, esetleg súlyosbodik is, akkor fel kell keresni egy orvost mindenképpen, mert akár reflux is lehet ami pedig szövődményekkel is járhat. 

 

Csípős ételek torokfájásra.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!