Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Karácsonyi csokis fatörzs recept

2022. 11. 05. 11:32:00 hillvital.hu

Régen ezt a süteményt úgy díszítették, hogy hasonlítson a fadarabokra amik a melegséget nyújtották télen.

 

Nézzük is a hozzávalókat a karácsonyi csokis fatörzs recepthez:

- 4 tojás

- 12 dkg porcukor

- 6 dkg őrölt mandula

- 1 csomag sütőpor

Szükséges hozzávalók a csokoládés vajkrémhez:

- 20 dkg porcukor

- 10 dkg puha vaj

- 1 evőkanál meleg víz

- 1 evőkanál kakaópor

 

Szükséges hozzávalók a csokis töltelékhez:

- 2 dl tejszín

- 2 evőkanál kakaópor

- 1,5 evőkanál porcukor
 

Először melegítsd elő a sütőt 200 fokra. A tojásokat válaszd szét, az egyik tálba a fehérjét tedd a sárgáját pedig a másikba. A tojás sárgájával keverd habosra cukrot addig amíg sűrű és halvány nem lesz. Ezután keverd bele az őrölt mandulát, a lisztet és a sütőport is. Egy habverővel verd fel a tojás fehérjét keményre. A felvert tojás fehérjét forgasd bele a mandulás masszába. Ha ez kész öntsd bele egy tepsibe. Úgy 20-25 percig kell sütni. Majd hagyd a tésztát 10 percig állni. Ezután takard le a ruhával és tedd a hűtőbe 1 órára. A finom vajkrémhez csak keverd habosra a vajat és a porcukrot, majd add hozzá a kakaóport és a vizet. A töltelék elkészítéséhez fel kell verni a tejszínt. Keverd bele a kakaóport és szórj hozzá kevés cukrot. Ki kell venned a tésztát a hűtőből és a széleit vágd körbe késsel. Egy kis porcukrot szitálj a nyújtódeszkára vagy amin megmunkálod, majd tedd rá a piskótalapot. Kend rá a csokis-tejszínes tölteléket és óvatosan tekerd fel. Tedd rá egy tálra és kend rá a kész tekercsre a csokoládés vajkrémet. Egy villával kialakíthatod a fakéregre hasonlító mintákat. Ízlés szerint szórhatsz a tetejére gyümölcsöt is akár.

Karácsonyi csokis fatörzs recept