Finom cukkini carpaccio recept! Egy újabb olasz étel ami a carpaccio de egy kicsit feldobva cukkinivel. Ha esetleg nem ismernéd, akkor tudnod kell, hogy a carpaccio vékonyra szeletelt húst vagy halat tartalmaz.
Általában marha, borjú, lazac vagy tonhalból szokták készíteni. Azonban ebben a receptben a cukkini lesz vékonyra reszelve és nem fog tartalmazni húst.
Nézzük mikre is van szükséged az elkészítéséhez:
- 500 g vegyes zöld és sárga cukkini
- 100 ml olívaolaj
- 2 tk finomra reszelt citromhéj, plusz 2 ek citromlé
- 100 g rukkola
- 1 + 1/4 csésze (100 g) reszelt parmezán
Most pedig nézzük, hogyan is kell elkészíteni.
1. Zöldséggyalu segítségével szeleteld vékonyra hosszában a cukkinit, és tedd egy tálra.
2. Az olajat, a citrom héját és levét egy tálban verd fel, és fűszerezd.
3. A cukkinire szórd rá a parmezánt és a rukkolát, az öntettel locsold meg és frissen őrölt fekete borssal ízesítheted.