Hozzávalók
- 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 25 dkg xilit
- 35 dkg lereszelt cukkini
- 1 evőkanál citromlé
- 1dl tej
- 2 dl kókuszolaj
- 1 késhegynyi fahéj
- 3 db tojás
- 1 cs. sütőpor
- 5 g szódabikarbóna
- 5 dkg kakaópor
Elkészítés
A cukkinit meghámozzuk, lereszeljük. A magvakat előtte kiszedjük. Picit megsózzuk, hogy kiengedje a levét. A xilitet, az olajat, a tejet, a citromlevet és a tojásokat simára keverjük.
A levétől kinyomkodott cukkinit hozzákeverjük. A lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát, a sütőport, a fahéjat összekeverjük. Ezután a száraz hozzávalókat a nedves hozzávalókkal jól elkeverjük. Egy őzgerincformát kibélelünk sütőpapírral, és 175 fokon kb. egy órán át sütjük.
Tejszínhabbal, csokoládéval, lekvárral tálalhatjuk, de magában is finom.