A D vitamin bevitelről télen, a napsütésben szegényebb napokon is gondoskodnunk kell. De miben is van D vitamin?
A szervezet D vitamin szükségletét részben a napsütés segítségével képes előállítani, részben pedig táplálékból nyeri ki. Mivel télen nem olyan sokat süt a nap, érdemes nagyobb figyelmet fordítani arra, hogy a szükséges vitaminmennyiség ételek formájában bekerüljön a szervezetbe.
Gomba
A gomba nem csak finom, de remek tápanyagforrás is. Folsav-, szelén-, C-vitamin-, cink-, és káliumtartalma mellett D-vitaminban is gazdag.
Szardínia és egyéb tengeri halak
A szardíniát nem mindenki szereti, ugyanakkor jó, ha gyakran a tányérra kerül, hiszen nem csak a szem és az agy számára hasznos omeg-3-at tartalmaz, hanem B12-, és D-vitamint is.
Máj
Nem csak nagyszerű D vitamin forrás, de még A vitamin is van benne.
Tojás
A-, B-, E-, D-vitamin és még számos tápanyag található meg a tojásban, ezért ha túl gyakran nem is, de érdemes tojást fogyasztani.