Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Vajon segíthet a D-vitamin a vírusok ellen?

2022. 01. 12. 11:54:00 hillvital.hu

Már nagyon régóta ismertek a D-vitamin nagyszerű jótékony hatásai és persze már azt is tudja mindenki, hogy napfény hatására termelődik ez a vitamin. 
 

A téli hónapokban sajnos mindenképpen ajánlott az étrend-kiegészítő fogyasztása mert olyan időszak is lehet amikor a nap nem süt ki akár hetekig is. A nyári hónapokban nem jelent ez gondot de ilyenkor ám nagy probléma is lehet. 
 

Napi 2000 nemzetközi egység D-vitaminra van szükséged ahhoz, hogy pótold a megfelelő mennyiséget. Amellett, hogy a csontok egészségéhez járul hozzá, még nagyon fontos védelmet nyújthat a betegségekkel szemben.
 

Amikor süt a nap, akkor érdemes napi fél órát tölteni a napon ez inkább a nyári hónapokban lehetséges minden nap. Ha a téli hónapokban szeded az étrend-kiegészítőt, akkor biztos lehetsz abban, hogy az egész évben megfelelő szinten leszel D-vitaminnal.

Elsősorban a D-vitamin az egészséges csontok szerkezetéért felel de nagyszerű izomerősítő hatása is van. A receptora az összes sejten megtalálható. Fontos viszont tudni, hogy egy normál D-vitamin szinttel rendelkező embernek nincs szüksége plusz mennyiségre, mert akkor kalcium túlterhelés és veseprobléma is kialakulhat. Ilyenkor érdemes egy szakemberhez fordulni, aki megmondja, hogy mennyire vagy D-vitamin hiányos.

Egy érdekesség, hogy a napi 2000 nemzetközi egységből mindössze úgy 80-at tudsz táplálkozással biztosítani. A tél végére általában 10-ből 9 ember D-vitamin hiányos. Tehát a legfontosabb időszak az ősz és a tél amikor nincs sok lehetőség sokat a napon lenni vagy a hideg miatt vagy mert nem bújik elő.

A d-vitamin jótékony hatásai nem állnak itt meg. Nagyon pozitív hatással van a D-vitamint a felső légúti betegségek esetében. Influenza és megfázás esetén is nagyon fontos. Sokkal gyorsabban legyőzi a szervezeted a vírust vagy sokkal nehezebben fogod elkapni a betegséget.  

D-vitaminnal a vírusok ellen.