Sokan szeretik a lapcsánkát vagy más néven tócsnit, azonban a hagyományos módon elkészítve nem éppen illeszthető be sem az egészséges táplálkozásba, sem pedig a diétába.
Azonban ha a következőképp készítjük el, akkor egy igazán finom diétás lapcsánkát érhetünk el!
Mitől egészségtelen a lapcsánka?
Egyrészt a krumpli és a liszt miatt, másrészt azért, mert olajban sül. A most következő változat kicsit másmilyen, ettől olyan egészséges. Ha krumpli helyett más zöldséggel készítjük, ha a búzalisztet zabpehelyre vagy zabpehelylisztre cseréljük, illetve ha sütőben sütjük és nem serpenyőben, máris egy diétás, egészségesebb finomságot varázsolhatunk az asztalra.
Hozzávalók:
- 40 dkg cukkini
- 4-5 evőkanál zabpehelyliszt
- 2 db tojás
- só, bors
- kókuszolaj
Elkészítés:
A cukkinit meghámozzuk és megmossuk, majd lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást és a zabpehelylisztet. Sóval, borssal ízesítjük, belekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet is. 15 percig a hűtőben pihentetjük, majd a hűtőből kivett zöldségmasszából evőkanállal kis adagokat teszünk a forró kókuszolajba, és ropogósra sütjük. Papírtörlőn lecsepegtetjük, és fokhagymás tejföllel tálaljuk. Ha olajspray-vel befújjuk, és 170 fokos sütőben sütjük meg, még diétásabb!