Diós sütemény
A recept előtt érdemes megnézned, hogy mikre is képes a dió mint gyógynövény!
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 db tojás
- 15 dkg nyírfacukor
- 30 dkg reszelt alma
- 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 10 dkg darált dió
- 1 tk. őrölt kávé
- 1 csomag sütőpor
A mázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 dkg vaj
Elkészítés:
A tojást a nyírfacukorral és a lereszelt almával összekeverjük. A sütőport beleszórjuk a lisztbe, hozzáadjuk a kávét és a diót, majd fakanállal jól összeforgatjuk az almás masszával. Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, és beleöntjük a tésztát. 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. A sütés vége felé betakarjuk alufóliával. Ha kihűlt, elkészítjük a csokimázt: a csokit gőz fölött megolvasztjuk, és hozzáadjuk a vajat, majd egyenletesen eloszlatjuk a sütemény tetején. Ha megdermedt, kockákra szeletelve tálaljuk.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
