A tavaszi saláták igen nagy népszerűségnek örvendek, amely nem csoda, hiszen nem csak finomak, de rendkívül egészségesek is.
Az isteni tavaszi saláta receptek közül most bemutatunk hármat, melyet mindenképp érdemes elkészítened.
Kezdjük is az egészséges saláta receptek listáját egy különleges és egyben egészséges saláta receptjével, ami nagyon finom lehet a tavaszi napokon.
Hozzávalók:
- 4 répa
- 4 alma
- 2 cékla
Elkészítése: Nagyon egyszerű az elkészítése. Csak reszeld le az almát, a céklát és a répát vágd vékony csíkokra, ezeket keverd össze egy nagy tálban, és öntsd rá az öntetet.
Az öntet is nagyon egyszerű:
- 1 csepp citromlé
- 1dl tejföl
- só, bors
- mustár
- pár csepp olívaolaj
- fokhagyma
Kapsz még plusz 2 ráadás receptet.
Görög saláta
A görög salátában lévő paradicsom valamint uborka nagyszerű vízhajtó hatással rendelkezik. A vízhajtás nagyon jó lehet a fogyókúra esetén. A benne található paprika segít felpörgetni az anyagcserét.
Nézzük is a hozzávalókat:
- 1 kígyóuborka
- 5 paradicsom
- 2 töltenivaló paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej lilahagyma
- 40 dkg fetasajt
- 15 dkg olívabogyó
- 1 csokor bazsalikom
- olívaolaj
- citromlé
Az elkészítése nagyon egyszerű. A tálkába készítsd el a dresszinget. Ehhez lesz szükséged az olívaolajra úgy 1 dl-re. Néhány csepp citromlé, fokhagyma és egy kis bazsalikom. Ezeket össze kell keverni és félre kell tenni fél órára. A paradicsomot fel kell kockázni, azután a lilahagymát, az uborkát pedig karikákra kell vágni. A sajtot is fel kell kockázni valamint a paprikát is. Ha ez kész, akkor öntsd egy tálba amit kaptál. Meg kell szórni egy kis olívabogyóval. Ha ez megvan, akkor locsold rá a dresszinget. Kézzel forgasd át néhány alkalommal az egészet, hogy kellően átjárja az öntet az egészet, ezután tedd félre 1 órára. Az ízeknek össze kell érni.
Ismerj meg egy nagyon jó zsírolvasztó saláta receptet
Az zöldsalátából készült saláták nagyon jók mindig, mivel sok C-vitamint és rostot tartalmaznak. Ezek segítenek megtisztítani a bélrendszert.
Nézzük is mikre van szükséged:
- 10 dkg uborka
- 2 paradicsom
- 1,5 dl natúr joghurt
- 1 fej saláta
- 1 csokornyi újhagyma
- 1 tojás
- só és bors
A paradicsomot tedd egy is időre forró vízbe, aztán hámozd meg. Szeleteld fel az uborkával együtt, ezután az újhagymát is aprítsd fel. A tojást keményre kell főni, ezután szedd le a héját és szeleteld fel. A salátát tépkedd szét. Egy tálban forgasd hozzá a zöldséget és a tojást. A joghurtba tegyél sót, borsot és újhagymát. Ezt locsold rá a salátára. Csak egy kis időre a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.