Egészséges borsófőzelék!
Veress Máté - HillVital
A legfinomabb friss, zsenge borsóból, de ha nincs, akkor a fagyasztott is megteszi. A zöldborsó főzelék nagyszerű lehet egy vasárnapi ebédhez. Ha nem szereted a főzelékeket akkor is érdemes legalább egy próbát tenni vele, mivel a zöldborsó sok vitamint tartalmaz.
Hozzávalók:
tej, víz (szükség szerint)
Elkészítése:
2021. 06. 16. 12:55:00
A legfinomabb friss, zsenge borsóból, de ha nincs, akkor a fagyasztott is megteszi. A zöldborsó főzelék nagyszerű lehet egy vasárnapi ebédhez. Ha nem szereted a főzelékeket akkor is érdemes legalább egy próbát tenni vele, mivel a zöldborsó sok vitamint tartalmaz.
Most itt egy nem mindennapi borsófőzelék recept mivel nem hagyományos olajat használunk hozzá hanem olívaolajat vagy kókuszzsírt. Ajánlott egyébként mindenhez ezeket az olajokat használni mert sokkal egészségesebbek.
Hozzávalók:
500 g zöldborsó
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
olívaolaj vagy kókuszzsír
só, bors, zöldfűszerek
tej, víz (szükség szerint)
Elkészítése:
A vöröshagymát és a fokhagymát pirítsd meg kókuszzsírban (vagy olívaolajban), add hozzá a borsót. Fele-fele arányban öntsd fel annyi vízzel és tejjel, hogy ellepje. Ízesítsd sóval, borssal, zöldfűszerekkel, esetleg pici xylittel, ha nem elég édes (borsótól függ). Ha a borsó megpuhult, és túl hígnak találod, szedjél le a levéből, hogy később, ha mégis besűrűsödik, azzal hígíthatod. De ha egyszer – kétszer elkészíted, tudni fogod az arányokat. Kb. a felét turmixold össze, s keverd a másik feléhez. Főzd még 5 percig, és kész a finom és egészséges borsófőzelék. Már csak valami ízletes feltét kell hozzá, esetleg fasírt vagy tükörtojás.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
IGEN
NEM
NYEREMÉNYJÁTÉK

Most lehetőséged nyílik arra, hogy gazdagabb legyél három HillVital balzsammal! Nem kell mást tenned, mint feliratkoznod és mi emailben értesítünk a legfrissebb nyereményjátékunkról!