Menü

Néhány tipp az egészséges kávéfogyasztáshoz

Sági Zsolt - HillVital
2021. 02. 04. 10:30:00

Néhány igazán hasznos tipp, melyekre érdemes odafigyelni, ha kávét fogyasztunk!

Ne éhgyomorra igyuk a kávét!

Talán ezt lehet a legnehezebben betartani. Ezt még a napi egy kávét fogyasztók is nehezen tartják be. Hiszen, aki kávézik, szinte biztosan azzal kezdi a reggelt. Az éjszaka kiürült gyomornak egyáltalán nem tesz jót a reggeli kávé. A kávéban lévő csersavak ugyanis felborítják a szervezet sav-lúg egyensúlyát. Ezért, mielőtt az első kávénkat elkortyolnánk, rágcsáljunk el néhány kekszet. Utána pedig jöhet a reggeli!
 

Mindig vízzel!

Ha egy jobb vendéglátóhelyen rendelünk egy kávét, mindig hoznak mellé egy pohárka vizet. Ez nem csupán divat, megvan a komoly oka. A kávé ugyanis erős vízhajtó hatással rendelkezik, így a folyadékot, ami távozik belőled, pótolni kell. Ezért javasolják, hogy akik napi több kávét is megisznak, fokozottan figyeljenek a folyadékbevitelre. A kávé vízhajtó hatása miatt tisztítja a májat és a vesét, de még egyszer hangsúlyozzuk, hogy ez csak bőséges folyadékfogyasztás mellett érvényesül. A kávé vize legyen hideg és friss. Ha a kávé vizébe csupán egy késhegynyi szódabikarbónát teszel, akkor sokkal lágyabb lesz.  
 

Több zöldséget!

Bizonyított tény, hogy a koffein fokozza a kalcium kiürülését a szervezetből. Ezért a mértéktelen kávéfogyasztás könnyen hozzájárulhat a csontritkulás kialakulásához. Elsősorban a változókorban lévő nőknek kell odafigyelni a kalcium pótlására, de nem árt, ha a fiatalabbak is odafigyelnek. Mindössze arra kell figyelni, hogy naponta együnk valamennyi nyers, zöldszínű zöldséget. Ezzel a csersavak hatását is enyhíthetjük.
 

Kismamák óvatosan!

Vannak kismamák, akik már a várandósság kezdetén rosszul lesznek már a kávé illatától is. Természetesen az orvosok a kávé elhagyását, vagy legalább mérséklését tanácsolják a kismamáknak. Ha nem tudunk lemondani róla, napi egy csészénél akkor se fogyasszunk többet, és erre különösen az első 3-4 hónapban ügyeljünk! Azoknál a nőknél, akik napi 200 mg vagy annál több koffeint visznek be a szervezetükbe, kétszer nagyobb a vetélés kockázata.
 

Ha az őrölt kávéba főzés előtt egy fél csipet sót teszel, akkor sokkal jobb lesz tőle az aromája. Amikor instant kávét iszol, akkor sose forrásban lévő vízzel öntsd le, mivel ilyenkor veszít az aromájából. Használj csak sima forró vizet.


Egészséges kávéfogyasztás.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Karácsony 2021
Közeleg a szeretet ünnepe, a Karácsony! Ha te is szeretnéd meglepni szeretteidet, akkor a legjobb helyen jársz, hiszen a legnagyobb ajándék az egészség! Értesülj karácsonyi akciónkról és ajándékozz te is egészséget karácsonyra!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.