Íme, néhány egészséges palacsinta recept, melyet szinte bárki bátran fogyaszthat.
Zabpehelylisztes palacsinta recept
Hozzávalók:
- 3 dl mandulatej
- 2 dl szódavíz
- 2 db tojás
- 20 dkg zabpehelyliszt
- 1 csipet só
- 0,5 dl olívaolaj
Elkészítés:
Keverjük jól össze a lisztet, tejet, tojást, sót és a szódavizet, majd adjuk hozzá az olajat. Ezt követően forró palacsintasütőben süssük ki.
Banános paleo palacsinta recept
Hozzávalók:
- 1 db banán
- 2 db tojás
- kókuszzsír
Elkészítés:
A tojást és a banánt jól keverjük össze. A serpenyőt kenjük ki a kókuszzsírral, majd annyi masszát tegyünk bele, hogy szétterjedjen. Ha közepes hőmérsékleten megsült az egyik oldala, akkor egy spatula segítségével fordítsuk át a másik oldalra.
Hajdinalisztes palacsinta recept
Hozzávalók:
- 30 dkg hajdinaliszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 kávéskanálnyi só
- 2 dl növényi tej
- 0,5 dl szőlőmag olaj
- 2 evőkanál lenmag
Elkészítés:
Keverjük jól össze a sót, lisztet, lenmagot és a sütőport. Ezt követően több részletben adjuk hozzá a tejet és keverjük el csomómentesre.
Gluténmentes palacsinta recept
Hozzávalók:
- 120g gluténmentes lisztkeverék
- 450 ml tej
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 1 evőkanál citromhéj
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál napraforgó olaj
Elkészítés:
A hozzávalókat keverjük jól össze és figyeljünk oda arra, hogy ne maradjon csomós. Ezt követően forró, olajozott palacsintasütőben süssük ki.
Teljes kiőrlésű palacsinta recept
Hozzávalók:
- 150g teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztkeverék
- 3,5 dl laktózmentes tej
- 1 dl ásványvíz
- 1 csipet só
- 3 evőkanál kókuszolaj
- 2 db tojás
Elkészítés:
Keverjük jól össze a hozzávalókat, akár használhatunk mixert vagy kézi habverőt is. 10-15 percig hagyjuk pihenni, majd palacsintasütőben süssük ki. Olajnak használhatunk kókuszolajat.
Diétás palacsinta recept
Hozzávalók:
- 7 dkg zabkorpa
- 1,5 dl tej
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 1 teáskanál stevia
Elkészítés:
Keverjük jól össze a hozzávalókat, majd alacsony hőfokon teflonban süssük meg. Sütés előtt mindenképp keverjük fel, ugyanis a korpa leülepszik az aljára.