Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Egészségmegőrzés testmozgással? Mutatjuk hogyan!

2023. 12. 11. 11:25:00 hillvital.hu

Legalább ilyen sokan vannak azonban azok is, akik a helytelenül megválasztott mozgásformával inkább tesznek saját egészségük ellen, mintsem azért.
 

Cikkünkben most azoknak igyekszünk segíteni, akik nem tudják milyen mozgás mellett tegyék le a voksot, és egyáltalán hogyan kezdjenek bele a korábbinál aktívabb életmódba.
 

A kulcs mindenképpen az életmódváltás kell, hogy legyen, ugyanis nem csak a mozgásra érdemes odafigyelni, hanem bizony az étkezésre is. Ha alaposan megválogatod, milyen élelmiszerek kerüljenek tányérodra, akkor az edzések jótékony hatását is sokszorosan érezheted. Mielőtt azonban azonnal tíz kilométeres futással indítanál, és órákat töltenél az edzőteremben az egészségmegőrzést megcélozva, érdemes tudnod, hogy a fokozatosságra kiemelt figyelmet kell fordítanod.

 

Nem mindegy az sem, milyen testsúllyal rendelkezel, hiszen egyes mozgásformák olyan megterhelést jelentenek túlsúllyal az ízületek számára, melynek kínzó hatásait már néhány hét után érezni fogod. Ha 10-15 kilónál többtől szeretnél megszabadulni, akkor hasznos, ha először úszással, sétával, valamint az ízületeket kímélő kardió mozgásformával kezdesz.
 

A saját testsúlyos gyakorlatok is remek választásnak bizonyulnak az egészségmegőrzés céljából, de saját komfortzónád minden esetben el kell hagynod ahhoz, hogy hamarosan változásokat tapasztalj. A rendszeres testmozgás hatására javul szervezeted oxigénellátása, anyagcseréd felgyorsul, és közérzeted is sokkal jobb lesz.
 

Ahogyan edzésről-edzésre fittebb leszel, úgy kezdesz majd ráérezni a mozgás örömére.
 

A koleszterin és a vérnyomás értékek normalizálódnak idővel, és egy sor betegség kockázatát lecsökkentheted a fogyással és az aktív életmóddal. Az egészségmegőrzés érdekében célszerű naponta legalább harminc percet mozogni, de ha ennél többet rá tudsz szánni, az csak hasznos lehet.
 

Egészségmegőrzés testmozgással