Menü

Egészségmegőrző tippek karácsonyra

Sági Zsolt - HillVital
2020. 12. 12. 11:31:00

Itt az Advent, az ünnepvárás meghitt időszaka, így ezek az egészségmegörző tippek még jól jöhetnek.
 

Lakásunk feldíszítve, fahéj, narancs és mézeskalács illata lengi körül.
 

Ismerj meg néhány egyszerű tippet az egészségmegőrzés érdekében.
 

Készítünk egy gyümölcsökkel turbózott forralt bort, megérkeznek a rokonok, barátok, leülünk a kandalló lobogó tüze mellé beszélgetni.
 

Végre egy kicsit megállhatunk és összegezhetjük az elmúlt év történéseit. Ám jellemző módon a makacs vírusok is ilyenkor érkeznek, és kopogtatás nélkül robbannak be ebbe az idilli képbe.
 

Közeleg a karácsony, a megnyugvás és feltöltődés ideje. Murphy törvénye szerint azonban pont akkorra betegszünk le, amikor szabadságra megyünk. Ennek oka abban rejlik, hogy a felfokozott teljesítés közben egyszerűen nem vesszük észre a testi-lelki kimerültséget, immunrendszerünk gyengülését.
 

Amikor viszont visszaveszünk a megfeszített tempóból, előtörhetnek a betegségek. 

Testünk jelzi, ha ideje többet foglalkoznunk magunkkal, saját feltöltődésünkkel. A családunkkal, szeretteinkkel való törődés is egyfajta lelki megújulást ad, ezért az adventi időszakban különösen fontos, hogy ne kelljen egyetlen pillanatot sem elveszítenünk, mondjuk egy kellemetlen megfázás miatt. Pörgessük hát fel magunkat, hogy minden a lehető legtökéletesebb legyen Szenteste!
 

Különböző megoldások léteznek arra, ha az illatokat érezni, a vöröslő orrot pedig kerülni szeretnénk.

Meghűlésesetén ajánlott olyan vény nélkül kapható termékeket alkalmazni, amelyek azok az orvosi hatóanyagokat egy csepp természettel ötvözik, ennek megfelelően olyan egészséges alapanyagokat találunk bennük, amelyek a népi gyógyászatban is hatásosak. Ilyen a méz, a gyömbér, a citrom, a menta vagy az eukaliptusz, amelyeket egyébként a karácsonyi sütés-fűzés során is használunk.
 

Emellett számos olyan apró trükk létezik, amelyek segítenek abban, hogy értékesen tölthessük szeretteinkkel az időt, s ne az ágyat nyomjuk a közös karácsonyi családi programok helyett. Nézzünk együtt kacagtató vígjátékokat,a nevetés ugyanis erősíti immunrendszerünket, sőt, még bőrünk öregedését is lelassítja.
 

Ezen kívül értágító hatása van, így vérellátásunkat növeli, a stresszhormon-szintet pedig csökkenti. De remek hangulatot adhatnak a fiók mélyéről előhúzott régi családi képek is, nosztalgiázzunk bátran a szép emlékek felett! Akárcsak nagyanyáink gyöngyöző, aranysárga húslevesét, az inhalálást is bármikor bevethetjük Jolly Jokerként, s amennyiben a forró vízbe mentás-eukaliptuszos balzsamot is juttatunk, máris szabadon lélegezhetünk!
 

Egészségmegőrző tippek karácsonyra

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!