Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Miért egészséges az úszás? Mutatjuk!

2023. 04. 05. 09:59:00 hillvital.hu

A rendszeres úszás rendkívül egészséges lehet az egész testnek, melyből elsőre azt érzékelheted, hogy nyugtat, felfrissít és ellazít.
 

Viszont hosszú távon is nagyszerű hatásokkal rendelkezik.

Most megismerhetsz néhány tényt, hogy miért is érdemes az egyszerű lubickolás helyett az úszást választani.


Megmozgatja az izmokat

Az úszás közben a karokkal és a lábakkal hajtod magadat, és eközben a törzsizomzattal stabilan tartod magadat. Ehhez pedig megfeszített has, csípő, comb és hát szükséges. Tehát akár azt is lehet mondani, hogy az összes izmot képes megdolgoztatni.
 

Jó az ízületeknek

A víz sokkal sűrűbb közeg a levegőnél ezért belemerülve leveszi a terhet az ízületekről. Minden testrészed ellazulhat és szinte súlytalanul érezheted magad. Az ízületi tartományok ilyenkor tágulnak és nem terhelődik az izomrost sem. Persze fontos a megfelelő testtartás. Érdemes a fejet is beleengedni a vízbe, ne pedig folyamatosan magasan kint legyen a vízből.


A légzőszervrendszer fejlődése

Az úszás légzéstechnikája mindenki kihívás elé állít, azonban érdemes megtanulni, hiszen nagyon sokat fejlődhet az ember. A tüdő sokkal edzettebb az úszástól ha elsajátítod a megfelelő légzéstechnikát.
 

Javítja az állóképességet

Nem csak a futás illetve az aerobik javítja az állóképességet valamint segít a fogyásban hanem az úszás is. Nagyon hatékonyan lehet fogyni az úszással is. Egy intenzív úszógyakorlattal akár óránként 500-700 kalóriát is el lehet égetni.
 

Javítja a testtartást

Minél több úszásnemben gyakorolsz annál jobb lesz a testtartásod is. Az úszás az egyik legjobb sport a mozgásszervi problémák megelőzésére és a már kialakult betegség javítására is.
 

Csökkenti a stresszt

A modern embernek ritkán van ideje kikapcsolódni. Az elkényelmesedett ember aránytalanul használja a stresszes szervezetét. Szerencsére az úszás is segíthet, hogy oldani tudd a feszültséget.
 

Jó hatással van a szívre

Erősíti az szívizomzatot, valamint fejlődni fog a szívizomzat hajszálérhálózata is. Sokkal hatékonyabb lesz a szív vérellátása is. Az úszás segítségével megelőzheted a szívproblémák kialakulását is.

Úszás