Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Néhány jel, ami egészségügyi problémára utalhat

2021. 06. 11. 12:13:00 Veress Máté - HillVital

Az anyajegyek általában ártatlanok, viszont ha egyre több tűnik fel a bőrünkön, akkor már érdemes bőrgyógyászhoz fordulni, nehogy bőrkárosodásról legyen szó.
 

A szemfehérjénk színe értelemszerűen fehér. Ha ez elszíneződik, akkor annak lehet az oka a kevés alvás, megfázás, de lehet komolyabb is, mint pl.: májprobléma, vírusfertőzés, magas vérnyomás vagy sárgaság.


 

Tudjuk, hogy a fiatalkori őszülés genetikai kérdés, de ha valaki már 30 éves kora előtt félig ősz hajjal rendelkezik, akkor annak akár cukorbetegség is lehet az oka. Ha állandóan cserepes a szánk minden ok nélkül, akkor az B-vitamin- vagy cinkhiányra utal. A nyak elülső részén kialakult duzzanat lehet pajzsmirigyprobléma is, leginkább a 20 és 50 év közötti nőknél.


Ha a kézfej belső kivörösödik, az akár ekcéma vagy allergiás tünet is lehet. Az elváltozott körmök utalhatnak májproblémára vagy szív- és érrendszeri bajokra, esetleg bélgyulladásra. 
A májproblémák általában meglátszanak a homlokon is. Ha piros sápadt és feszül vagy barnás foltok jönnek létre, akkor az májanyagcsere probléma lehet. Nem megfelelő a méregtelenítés. A megduzzadt vagy piros halánték a veseműködés problémájára utalhat. Ha gyenge a vese vagy túl van terhelve, akkor a halántékon pattanások vagy foltok jelennek meg. A felső szemhéj az energia ellátottságba és a lép működését szemlélteti. Ha ez duzzadt vagy piros akkor akár lépműködési probléma is fennállhat. 

A szem alatti karikák és táskák a legtöbb esetben az alváshiányt jelzik. Ha viszont állandóan fennállnak ezek karikák és táskák, akkor akár veseműködési zavar is fennállhat. A felső arcon ha a bőr megvan ereszkedve és szürkésen elvan színeződve akkor az a tüdő túlterhelésének a jele. Általában ezek a tünetek gyakoriak a súlyos dohányosoknál. Amikor az arc alsó területe színeződik el, akkor az a gyomor túlterheltségére utalhat. Ha az alsó arcon tapasztalsz pattanásokat, akkor a probléma gyomor tájékon lesz.
 

Jelek amik egészségügyi problémára utalhatnak.