Ha szeretnéd a vendégeidet elvarázsolni, vagy csak egy finomat szeretnél enni, akkor készítsd így a rántott csirkecombot.
Ezekre van szükség az elkészítéséhez:
- 2 db tojás
- 6 db csirkecomb
- 150 gramm teljes kiőrlésű liszt
- 2 evőkanál tej
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 2 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál őrölt feketebors
- 2 evőkanál zabpehely
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 teáskanál só
Ezekre van szükségünk a páchoz:
- 3 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt feketebors
- 1 teáskanál őrölt chili (ha szeretjük a csípőset)
Kókuszolaj a sütéshez.
Nézzük az elkészítését:
Érdemes először elkészíteni a pácot. Keverjük össze egy tálban a sót, a borsot, a chilit és a citromlevet. Ebbe forgassuk bele a csirkecombokat, és hagyjuk benne 1-2 óráig. A következő lépésben keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, bors, só, paprika, fokhagymapor, zsemlemorzsa és zabpehely). Egy újabb tálban keverjük össze a tejet a tojással. Ezután jöhetnek elő a csirkecombok, amiket először forgassunk a lisztes keverékbe, aztán a tojásosba, végül újra a lisztesbe. Kókuszolajban süssük aranybarnára úgy 25 perc alatt, és készen is vagyunk. Fogyaszthatjuk párolt rizzsel vagy zöldségekkel.