Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Éjszakai karfájdalom esetén alagút szindrómáról lehet szó!

2020. 08. 18. 13:36:00 Veress Máté - HillVital

Az alagút szindróma egy összefoglaló név, azoknak a kórképeknek az összefoglaló neve ahol anatómiailag preformált alagútban haladó ideg nyomás alá kerülnek a csontok.

 

A leggyakoribb alagút szindróma a karpális alagút szindróma amely során a csukló kerül nyomás alá. A legjellemzőbb tulajdonsága a kézujjaknak a zsibbadása ami legfőképpen reggelente  és éjszaka szokott jelentkezni. Gyakran fel is ébred a beteg éjszaka a fájdalom miatt.


A kubitális alagút szindróma a könyök ízületek területén alakul ki. A zsibbadás a kisujjak szélén és a gyűrűs ujjakon jelentkezik. Gyakran legyengülhetnek az ujjak is. Ilyenkor nem jelentkezik az éjszakai fájdalom.


Érdekesség, hogy még a törzsön is kialakulhat alagút szindróma. Ha nyak, hát és derék fájdalmat érzel, akkor szintén lehet alagút szindrómára gondolni. A fájdalom erőssége független többnyire testhelyzettől valamint néha a karba és az alsóvégtagokba is kisugározhat.


Ha ilyen panaszokat tapasztalsz, akkor neurológiai vizsgálatra van szükséged. A kezelés általában fizioterápia szokott lenni, szelektiv ingeráram kezelés és fontos a pihentetés. Szoktak még adni szteroidos injekciót is lokálisan.

 

Nagyon jó eredménnyel járhat a lágylézer. Érdemes még a gyógynövényes krémeket is kipróbálnod mivel csökkentik a fájdalmat és a gyulladást is.  
 

Éjszakai karfájdalom