Menü

Elsősegélynyújtás cukorbetegeknek

Veress Máté - HillVital
2021. 06. 14. 12:49:00

Amikor a vércukor hirtelen leesik, hipoglikémia alakul ki.

 

Miért alakulhat ki?


Ez a fajta rosszullét több okból is kialakulhat. Ha a beteg az inzulin beadása után nem étkezett, vagy későn étkezett.

 

Esetleg véletlenül túl sok inzulint adott magának, netán kimerítő testmozgást végzett. Attól is bekövetkezhet, ha rossz helyre, pl. izomba adta az inzulint, ahonnan gyorsabban szívódik fel. Ha a környezetünkben ilyen beteggel találkozunk, nem szabad bepánikolnunk, mert akkor nem tudunk hatékonyan segíteni. Először is legyünk tisztában a tünetekkel. Ha leesik a vércukor, a beteg rosszul lesz. Esetleg hány, vagy hányingere van. Hidegen verejtékezik, sápadt, remeg, fáj a feje, szédül, fáradt, gyenge. A pulzusa szapora, izgatott, tudatzavar alakulhat ki, de előfordulhat eszméletvesztés is. Ezek közül nem feltétlenül jelenik meg mindegyik tünet.
 

A cukorbetegek többsége megtanulja észrevenni a saját hipoglikémiás tüneteit. Úgy segít magán - ha nincs tudatzavar-, hogy a maguknál hordott szőlőcukor-tablettákból megeszik néhányat. Ha beáll a tudatzavar, a beteg nem képes magán segíteni. Ilyenkor jöhet a segítség. Ha a beteg eszméleténél van, és tud nyelni, akkor mi adjunk neki szőlőcukrot vagy valamilyen édességet, pl. csokit, kólát.  Ha a nyelés nehezen megy, oldjunk fel vízben szőlőcukrot, és itassuk meg a beteggel. A szőlőcukor már a szájban elkezd felszívódni. Ezt követően adhatunk neki kekszet vagy rostos levet. Az ezekben található összetett szénhidrátok lassabban emelik a vércukorszintet.
 

Mit tegyünk, ha a beteg eszméletlen?
 

Az eszméletlen sérültnek mielőbb biztosítani kell a szabad légutat. Fektessük stabil oldalfekvésbe vagy az oldalára, hasára. Amennyiben a beteg már eszméletlen, ha van nála Glukagon injekció, adjuk be neki. És hívjuk a mentőket!

Elsősegély cukorbetegeknek

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Karácsony 2021
Közeleg a szeretet ünnepe, a Karácsony! Ha te is szeretnéd meglepni szeretteidet, akkor a legjobb helyen jársz, hiszen a legnagyobb ajándék az egészség! Értesülj karácsonyi akciónkról és ajándékozz te is egészséget karácsonyra!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.