Barion Pixel
Menü

Nyaki problémák okai és a lehetséges kezelés

Veress Máté - HillVital
2020. 08. 26. 13:18:00

Nagyon gyakori panasz szokott lenni a nyaki fájdalom aminek a hátterében többféle ok is állhat.

 

A nyak számít a gerinc legmozgékonyabb szakaszának, de segít biztosítani a fej tartását valamint a nyaki csigolyák nyúlványai által alkotott csontos csatorna megvédi a gerincvelőt valamint a nyaki ereket.


Az elülső nyaki fájdalom jelentkezhet nagyon hirtelen vagy csak fokozatosan is. Ha hirtelen jelentkezik, akkor akut nyakfájdalomról beszélünk, ha fokozatosan alakul ki, akkor krónikus fájdalom. 
A leggyakoribb a nyakban a krónikus izomfájdalom. Akik olyan foglalkozásokba végeznek ami a vállövet terheli meg azoknál nagyon probléma lehet. Ilyenek a fodrászok, a kozmetikusok, és akik számítógéppel dolgoznak. Hajlamosító tényező lehet még a depresszió, a stressz, a huzat és a tartós hideg is.

A nyaki izom fájdalom akár egy hirtelen mozdulat vagy egy baleset következtében is kialakulhat. Ilyenkor a csigolyák kórosan elmozdulnak és még akár meg is csavarodhatnak a tengelyük körül. Ha éjszaka kényszertartásban van a nyakad, akkor is megfájdulhat a nyakad. Ezt okozhatja egy rossz párna vagy nem megfelelő matrac is. Eben az esetben heves fájdalom jöhet létre vagy akár mozgáskorlátozottság is.

A nyaki görcsök oldásában nagyon sokat segíthet a masszázs, illetve a gyógynövényes balzsamok is, de nagy segítség lehet a fizioterápia.  

Elülső nyaki fájdalom

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés