Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Az erős és hosszú körmök titkai

2022. 05. 09. 10:43:00 Veress Máté - HillVital

Nagyon sok embernek problémát okoznak a gyenge és könnyedén töredező körmök. Ha viszont néhány egyszerű dologra odafigyelsz, akkor nagyon sokat tehetsz azért, hogy körmeid erőssé és egészségessé váljanak.

Az egy hatalmas tévhit, hogy ha állandóan körömlakkot viselsz, akkor az megvédi a körmöket. Több szakértő szerint is a rendszeres lakkozás inkább árthat a körömnek mint használ. Hosszú távon hozzájárul ahhoz, hogy a lakkban található vegyi anyagok beivódnak a körömbe és ennek a köröm elszíneződése valamint a repedezése lehet a következménye. Ha lakkozod a körmödet, akkor érdemes egy időszakot beiktatni ami körömlakkmentes.
 

Fontos még ügyelni a köröm hosszára. A csipesz és az olló helyett érdemes reszelőt használni, az nem károsítja annyira a körmöket. A reszelőt mindig egy irányba mozgasd ahelyett, hogy előre-hátra mozgatnád. Ha mosogatsz valamint takarítasz, akkor érdemes mindig gumikesztyűt viselni. Ez megvéd a különféle vegyi anyagok káros hatásaitól.


Érdemes még továbbá rendszeresen rizset fogyasztani. Ebben az ételben számos olyan tápanyag van ami jót tesz a bőrnek és a körmöknek is. A C-vitamin is nagyon fontos a hajnak, a bőrnek és a körmöknek is. Nagyon sokat segíthet a körömnövekedésben, ha mondjuk frissen narancslébe áztatod 5 percre a körmöket. Ezután viszont alaposan moss kezet.


A kollagén is nagyon fontos a körmöknek, a hajnak és a bőrnek is. Érdemes a kollagént italpor formájában pótolni, mivel így gyorsan és egyszerűen bejuttathatod a napi szükséges mennyiséget. Erre az esetre a
Bounce kollagénes italport tudjuk ajánlani mivel ez nem egy egyszerű italpor. Tartalmaz ugyanis vitaminokat és ásványi anyagokat is. A bőröd is a hajad számára is nagyszerű lehet ez a termék.

Az erős körmök titka.