Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató Elfogadom
Menü

Éjszakai evés és a krónikus elhízás

Sági Zsolt - HillVital
2020. 10. 21. 16:01:00

Egy megoldás a krónikus elhízásra, és kialvatlanságra

Biztosan Te is hallottad már, hogy „este 18:00 után már nem szabad enni” vagy „este már ne egyél, mert rosszat fogsz álmodni / rosszul fogsz aludni” vagy „a rendszertelen evés egészségtelen” és hasonlók.
 

Hány olyan ember van, aki túlsúlyos, és / vagy szívbeteg, fogyni szeretne, és látszólag tényleg sokat tesznek ezért. Napközben sportolni járnak, diétáznak, többféle tápanyagot esznek, de mégsem sikerül lefogyni.
 

Miért van ez? Nos, nézzük meg egy kicsit ezt a témát.

Ugye azért eszünk, hogy legyen energiánk. Ha nem eszünk, akkor nincs energiánk. Ha nincs energia, akkor nyögvenyelősen mennek a dolgok. Hamar elfáradunk, ingerlékenyebbek vagyunk, ásítozunk, levertebbek vagyunk, stb.

Egyik idős vásárlónk mondott egy nagyon bölcset: „Az alváshoz nem kell energia, olyankor aludni kell”.

Igaza van!

Ha valaki estére „bekajál”, akkor egy nagyon finoman szabályozott mechanizmusba rondít bele, nem is kicsit… Ugyanis alvás közben szó szerint pihen a test. Ilyenkor lassabban ver a szívünk, pihen. Jóval kevesebb agyi funkció van, az is pihen. Lassabban vesszük a levegőt, a vér is lassabban áramlik, az érfalak is pihennek.

Így van ez az izomzattal, és a zsírszövet esetében is. Az éjszaki órákban a napközben megsérült, vagy elpusztul izomsejtek regenerálódnak, újra képződnek, amelynek az egyik velejárója a zsírok égetése is.

Az igazi fogyás egyik titka, hogy estére nem eszünk semmit sem! Ha nem így teszünk, akkor az elraktározott zsírok lebontása helyett, azok csak gyarapodni fognak!

Mellesleg pont akkor dolgoztatjuk a testünket fölösleges ételek megemésztésével, amikor az pihenni szeretne...

Képzeld csak el, hogy főnököd este 8-kor hívna fel, hogy reggelre kész kell legyél egy munkával, ami onnantól számítva legalább 7 – 8 órádba kerül, így reggelig kellene dolgoznod, bőven belenyúlva a hajnali órákba. Hogy éreznéd magad másnap? Fáradtan? Nos, pontosan ez történik, ha vacsorára elfogyasztod a hétvégéről megmaradt kacsasültet.

Még fáradtabban ébredsz, mint amikor lefeküdtél, mellesleg borzasztóan hizlal…

Ne feledd: az alváshoz nem kell energia, ezért 18:00 óra után ne egyél semmit se!
 

Ezért ne együnk éjszaka!

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés