Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Élelmiszerek amelyek fejfájást okozhatnak

2023. 07. 24. 11:28:00 hillvital.hu

Egészségünk érdekében legjobb, ha elkerüljük a következő ételeket, italokat:

Csokoládé

A csoki is tartalmaz tiramin aminosavat, de emellett a migrénes panaszok rendszerint akkor jelennek meg, ha a szervezetben hormonváltozás történik. Ennek az egyik jele, hogy megnő a csoki iránti vágy. Leginkább a menstruáció előtti időszakban jelentkezik, és okoz fejfájásos panaszokat a nőknél. Ilyenkor a legjobb, ha kerüljük, vagy legalább a minimálisra csökkentjük a csokifogyasztást. Fontos megjegyezni, hogy „csoki” alatt sokan a hagyományos párszáz forintos tejcsokikat értik, amelyek roskadásig van cukorral. A hirtelen felhalmozódott cukor fáradtságot, fejfájást és számos más kellemetlenséggel jár együtt.
 

Mesterséges édesítőszerek

A legelterjedtebb mesterséges édesítőszer az aszpartám, mivel alacsony a kalóriatartalma, ezért sok édesség előállításánál használják. Azonban egyes vizsgálatok szerint az aszpartám bizony migrént okozhat, így jobb, ha kerüljük az ezt tartalmazó finomságokat. Ennek egyik oka, hogy az aszpartám formadelhiddé bomlik le, ami az kőkemény méreg a szervezetnek, különösképp az agynak.
 

Gyorsételek

Sokan szeretnek egy-két hamburgert, hot-dogot vagy gyrost elfogyasztani. Ha ez csak ritkán fordul elő, abból még nagy baj nem lehet. Akik viszont rendszeresen ilyen kajákon élnek, azok tapasztalhatnak migrénes tüneteket, amelyeket az ilyen élelmiszerekben jelenlévő szulfitok, nitrátok, különböző adalékanyagok, ízfokozók váltanak ki.

Ételek amelyek fejfájást okozhatnak.

 

Alkohol

Ha nagy mennyiségű alkoholt fogyasztunk, akkor bizony másnap fájni fog a fejünk (az alkohol B1 vitamint éget, és annak a hiánya okozza a panaszokat). A sok alkohol a szervezet kiszáradásához vezethet, aminek mellékhatása szintén a fejfájás. Az is fontos, hogy ne keverjük a különféle alkoholos italokat.
 

Sós ételek

A szervezetünknek szüksége van sóra, csak az a bökkenő, amikor rossz minőségűt választunk. Számtalan termékben (szalámikban, pástétomokban, csipszekben, stb.) finomított só van, ami azt jelenti, hogy adalékokkal, vegyszerekkel „kezelik”, így már nemcsak só, amit beviszünk. Továbbá pl. a csipszekben a són kívül ízfokozó és egyéb mesterséges adalék is található, amely migrénes panaszokat idézhet elő.
 

Ezek helyett inkább fogyasszunk egészséges zöldségeket, gyümölcsöket!

Ételek, melyek migrént okozhatnak.