Menü

Ezeket az ételeket inkább kerüljük!

Veress Máté - HillVital
2021. 03. 10. 09:48:00

Néhány étel amiket érdemes csökkentened vagy kiiktatnod teljesen!

Vaj és margarin: Azt már korábban megbeszéltük, hogy a margarint legjobb teljesen elhagyni. Vaj is maximum naponta egy evőkanállal fogyasztható. A többi zsiradékot pótoljuk olívaolajjal.
 

Vörös hús: A vörös húsokról nem kell teljesen lemondanunk. Arra kell figyelni, hogy heti négy adagnál többet ne együnk. Egy adag kb. 8-10 dkg. Fogyasszunk helyette csirke- vagy pulykahúst. A heti fogyasztásba a vörös húsból készült húskészítmények is beleszámítandók. De a felvágottakat és egyéb kész húskészítményeket amúgy is jobb, ha kerüljük a káros adalékok miatt.
 

Sajt: Az ajánlások szerint heti egy adag, azaz nagyjából 5 dkg sajtot ehetünk.
 

Olajban sült gyorsételek: A gyorséttermi ételek (hamburger, sült krumpli) és az egyéb, bő olajban sült ételek szintén kedvezőtlenek az agyműködés szempontjából. De az egészségtelen olajok mindenképpen kerülendők.
 

Péksütemény: A péksütemények és sütemények sem tesznek jót elménk egészségének. Hetente néhány alkalommal ehetünk egy-egy adagot, de abból is az egészségeseket.
 

Az „elmediéta” pontos betartása nem könnyű, de nem is létfontosságú. Az igaz, hogy a legnagyobb előnyöket azoknál mérték, akik a leginkább eszerint étkeztek, viszont azoknál is kimutatható volt a hatása, akik csak nagyjából tartották be, vagy időnként megszegték. Tehát mindenki annyi tényezőt építsen be a táplálkozásába, amennyi az életvitele mellett kivitelezhető a számára. Már akkor is sokat tehet a szellemi hanyatlás ellen és az egészséges agyműködésért.
 

A sok cukros gabonapehely sem a legegészségesebb ételek közé tartozik. Nagyon sok gyerek és felnőtt is reggelire ezeket eszik. Valóban gazdagok rostban ám nagyon magas a cukortartalmuk.


A fánk sem tartozik a legegészségesebb ételek közé. Nagyon magas a kalóriatartalma és ráadásul olajban készül ami kifejezetten egészségtelen. Ha már fogyasztasz belőle, akkor legalább keveset.


És egy ital is felkerült a listára ami nem más mint az energiaital. Nagyon magas koffein és a cukor tartalmuk. A rendszeres fogyasztásuk nagyon ártalmas lehet a szívre, megemeli a vérnyomást és még elhízáshoz is vezethet.

 

Kerüld ezeket az ételeket.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés