Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Az ételek színkódja 3.

2016. 06. 28. 14:51:00 HillVital

Narancssárga és a béta-karotin: fiatalon tart.

A narancssárga zöldségek és gyümölcsök a béta-karotinnak, vagyis az A-vitamin provitaminjának természetes forrásai. Ettől olyan narancsos színűek.

Megvédi sejtjeinket a szabad gyökök roncsoló hatásától és a káros UV-sugárzástól. Segíti az egyenletes, szép barnulást, lelassítja a bőr öregedését. fogyasszunk tehát béta – karotinban gazdag ételeket, mert ezáltal megőrizhetjük bőrünk fiatalságát.

Legfontosabb forrásai: sütőtök, sárgarépa, narancs, sárgabarack, őszibarack, sárgadinnye, mangó.

A karotint tartalmazó gyümölcsök és zöldségek hatását C-vitaminnal tovább fokozhatjuk. Tehát majd legközelebb olvasd el a citromsárgáról szóló részt is.

Ismerd meg a narancssárga ételeket.

Tartalomhoz tartozó címkék: Egészség