Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Az ételek színkódja 5.

2016. 07. 12. 14:03:00 HillVital

Lila és a flavonoidok: a legerősebb antioxidánsok.

A sötétlila gyümölcsök a legjelentősebb antioxidánsok, még a citrusféléktől is jobbak. Mitől lila színűek? Az antocián nevű flavonoidtól.

Ez segíti a véráramba szállított tápanyagok eljutását a sejtekhez, ezen kívül erősíti és rugalmassá teszi az érfalat, gátolja az érelmeszesedés kialakulását. Egyúttal erős antioxidáns is, ezáltal segíti a szervezetet a káros UV - sugarak ellen.

Ezen kívül nagy szerepe van a rák kialakulásának megelőzésében.

Legfontosabb forrásai: szeder, szilva, áfonya, lila szőlő, lilakáposzta, padlizsán, fekete ribizli.

Ezek közül kiemelnénk a 3 legfontosabb antocián-forrást: áfonya, szeder, lila szőlőhéj.

Már csak a barna színű zöldségek, gyümölcsök vannak hátra!

Az ételek színkódja 5.

Tartalomhoz tartozó címkék: Egészség