Tofuleves
Hozzávalók:
- 30 dkg tofu
- 50 dkg sárgarépa
- 30 dkg zeller
- 30 dkg póréhagyma
- 1 kisebb karfiol
- 10 dkg vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- só ízlés szerint
- szójaszósz
- 1 darab babérlevél
- petrezselyem
Elkészítés: A megmosott és finomra vágott zöldséget (a karfiol kivételével) a vajban picit megpároljuk, aztán 1 liter vízzel felöntjük. A megmosott karfiolt rózsáira szedve a lábasba tesszük, és 15 percig lassú tűzön főzzük. Sózzuk, ízlés szerint szójaszószt teszünk hozzá, majd a kockára vágott tofut és a babérlevelet hozzáadva újra felfőzzük. Frissen vágott petrezselyemmel tálaljuk.
Pörkölt tofuból
Hozzávalók:
- 30 dkg tofu
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olaj
- 1 evőkanál paprikakrém
- fűszerpaprika
- só, bors ízlés szerint
- kapor vagy petrezselyem
Elkészítés: Üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a kis kockákra vágott tofut. Majd a paprikakrémet és a fűszerpaprikát. Annyi vízzel öntjük fel, hogy elfedje, és körülbelül 5−8 percig főzzük. A végén ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A végén szórhatunk rá vágott kaprot vagy petrezselymet. Galuskával, párolt rizzsel, hajdinával vagy bulgurral tálaljuk.