Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A legjobb fűszerek felhasználása az adott ételekhez

2023. 06. 28. 13:04:00 hillvital.hu

A különböző fűszerek nagy segítségünkre lehetnek a különböző ételek elkészítése során.
 

Most kiderül, hogy melyik fűszer mihez illik!

Nézzük is, hogy melyek a legjobb fűszerek az ételekhez
 

Tojásételek: bazsalikom, kapor, majoránna, metélőhagyma
 

Káposztás ételek: bazsalikom, babér, kömény, szemes bors

Uborkafélék: bazsalikom, fehér bors, fokhagyma, kapor, kakukkfű, tárkony


Rizsételek: curry,
gyömbér, sáfrány, fehérbors


Pizzák:
bazsalikom, fokhagyma, kakukkfű, majoranna, oregánó 


Bableves:
kakukkfű és fokhagyma

Borsóleves: Rozmaring, kakukkfű, tárkony

Erőleves: Fokhagyma, feketebors, gyömbér, petrezselyem, sáfrány, szerecsendió, pasztinák

Gombaleves: Fokhagyma, borsikafű, rozmaring, majoranna, tárkony

 

Gulyásleves: feketebors, fokhagyma, köménymag, pirospaprika, babérlevél

Paradicsomleves: majoranna, kakukkfű, rozmaring, fokhagyma

 

Halakhoz: bazsalikom, babérlevél, bors, borsikafű, citromfű, kapor, fekete üröm, kakukkfű, rozmaring, tárkony, zsálya

Marhahúsokhoz: boróka, bors, cayenne bors, babérlevél, fokhagyma, kapor, kakukkfű, köménymag, majoranna, petrezselyem, zöldbors, piros paprika, rozmaring

Szárnyasokhoz: bazsalikom, curry, borsikafű, fokhagyma, feketebors, kapor, koriander, köménymag, majoranna, menta, pirospaprika, rozmaring, tárkony, zsálya

Vadételekhez: koriander, kakukkfű, rozmaring, szegfűszeg, szerecsendió, tárkony, zsálya

Babfőzelékhez: babérlevél, bazsalikom, gyömbér, fokhagyma, kapor, majoranna, petrezselyemgyökér, tárkony, pirospaprika

Borsófőzelékhez: tárkony

 

Kelkáposztafőzelékhez: fokhagyma, bors, köménymag, pirospaprika, majoránna

Lencse: babérlevél, borsikafű, fokhagyma, pirospaprika, citrom

 

Tökfőzelék: gyömbér, kapor, pirospaprika

Burgonya saláta: feketebors, tárkony, zeller, vöröshagyma, petrezselyemzöld

Cékla saláta: borsikafű, citromfű, köménymag, torma, kapribogyó

Tojásételekhez: cayenne bors, bazsalikom, kapor, majoránna, kapribogyó, zsázsa

Kukoricasaláta: fehérbors, vöröshagyma, petrezselyemzöld



A legjobb fűszerek az ételekhez