Barion Pixel
Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Ez az oka, hogy puffad a hasad

Ez az oka, hogy puffad a hasad

Sági Zsolt - HillVital
2022. 01. 11. 11:34:00

Mitől puffadsz, és mit tehetsz ellene?

Számtalan oka lehet, így ha el akarod kerülni, vagy csökkenteni a gyakoriságát, akkor nem árt kinyomozni, mitől halmozódnak fel a gázok. Ez nem csak azért fontos, hogy elkerüld a kellemetlen helyzeteket, hanem azért is, mert a puffadás következtében a felszívódás is jelentősen leromlik, így a tápanyagok nem tudnak kellően a szervezetedbe bejutni.
 


5 ok, amitől puffadhatsz
 


1. Túlsavasodás a szervezetben. Valószínűleg nem fogyasztasz elég lúgosító zöldséget. Ezt szódabikarbóna kúrával semlegesíteni tudod. Igyál meg reggel éhgyomorra egy pohár vízben feloldott kávéskanálnyi szódabikarbónát, és ugyan ezt tedd ebéd és vacsora előtt. A szódabikarbónás víz szinte átmossa a gyomor belső felületét. Ha nem kedveled az ízét, érdemes a két legjobb lúgosítót kipróbálni, a Zöldárpát és a Búzafűt.

2. A szervezeted valamilyen tápanyagot nem tud megemészteni. Ezek közül a leggyakoribb a glutén, vagy a tejcukor. Ezt egy gyors allergiavizsgálattal könnyen kiszűrheted. Ha kiderül, hogy érzékeny vagy valamelyikre, érdemes áttérni a laktóz, vagy gluténmentes étrendre.

3. Ha magas a fehérjebevitel. A fehérjék emésztése sok energiát igényel a szervezetben, és leterheli a gyomrot, székrekedést okozva. Ezen kívül a sok fehérje fogyasztása okozza a puffadást. Érdemes a sok húsfogyasztást kicsit visszafogni, vagy becsempészni az étrendbe a zöldséget. A mi tippünk a Kutyabenge tea, mely kiválóan rendben tartja a gyomrot.

4. Zöldségfélék fogyasztása. A zöldségeknek van puffasztó hatása, ez vitathatatlan, ez egyéni érzékenység is lehet, de sokszor az a baj, hogy olyan keverésben használod őket, amiben felerősítik egymás hatását. Próbáld ki őket egyesével, így megtudhatod, hogy ki-kivel van gázosító viszonyban. A hagymára, paprikára, gombára sok ember érzékeny, a bab, borsó, kukorica közismert puffasztó hatású, így érdemes kísérletezni velük.

5. A nehéz, zsíros ételek elfogyasztása után fellépő puffadás epeműködési zavarokat is jelezhet, amit orvosi vizsgálatokkal egyértelműen ki lehet mutatni. Sütésnél, főzésnél használj zsírszegényebb eljárásokat – például sütőzacskót, párolást. Egyébként epepanaszokra a legjobb gyógytea a Gyermekláncfű.

 

5 ok, amitől puffadhatsz

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!