A fehérjéről mindenkinek a hús, a hal és a tejtermékek jut az eszébe, azonban ez persze nem azt jelenti, hogy más ételekben nem lenne fehérje.
Most megtudhatod milyen ételek tartalmaznak fehérjét.
Edamame: Egy csésze párolt edamame-ban 18 gramm fehérje található meg. Érdemes mindig csakis organikusat vásárolni, mivel ezeket a szójaféléket sokszor módosítják genetikusan és sokszor vegyszerezik is. Az Ázsiai éttermekben nagyon nagy slágerétel az edamame.
Zöldborsó: Egy csésze zöldborsó 9 gramm fehérjét tartalmaz. Amikor szezonja van a zöldborsónak, akkor érdemes mindig nyersen fogyasztani valamint lehet fogyasztani cukorborsót is.
Spárga: Egy csészényi párolt spárga mintegy 4,5 gramm fehérjét tartalmaz. Nagyon jó sütve, grillezve is a spárga. Nagyon jó a húsok mellé is de magában is fogyasztható. A kalóriatartalma is rendkívül alacsony.
Burgonya: Már egy közepes burgonyában 4 gramm fehérje található meg. A burgonya fogyasztással nagyon csínján kell bánni, mert megemelheti a vércukorszintet. A lila burgonya nagyon egészséges mivel nagyon jó gyulladásgátló.
Spenót: Fél csésze párolt spenót tartalmaz 3 gramm fehérjét valamint tartalmaz még más tápanyagokat is. Készíthetsz belőle tésztát, salátát de főzeléknek is nagyon jó.
Babcsíra: Egy csésze párolt babcsírában 2,5 gramm fehérje található meg. Babcsírát adhatsz salátákhoz valamint tésztaételekhez.
Kukorica: Nemcsak a szóját hanem a kukoricát is szokták génmódosítani, ezért ebből is csak az organikusat vásárold meg. Már fél csésze kukoricában 2,5 gramm fehérje található meg.
Quinoa: Egy nagyszerű köret a quinoa. Mindenféle aminosavat tartalmaz amit a húsok is. Általában párolva szokták elkészíteni és ezután lehet beletenni a salátákba, süteményekbe illetve töltelékekbe. Akár rizs helyett is fogyasztható így még jobban emeled a fehérje bevitelt. Annyi hátránya lehet, hogy magas az ára.
Csicseriborsó: Egy csésze csicseriborsó 19 gramm fehérjét tartalmaz. Ez is nagyon gazdag mindenféle tápanyagban, tartalmaz szénhidrátot és rostot is.