Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Vérnyomáscsökkentő ételek

2019. 09. 25. 14:34:00 Sági Zsolt - HillVital

magas vérnyomásnak a sok nátrium az oka.  Ha alacsony nátrium tartalmú ételeket fogyasztasz akkor érdemes olyanokat amikben sok a kalcium, a kálium, és a magnézium.

Íme, a legjobb vérnyomáscsökkentő ételek listája.

Fehérbab:
Már egy csészényi fehérbab fedezi a napi kalciumszükségleted 13%-át, 30% magnézium és 24% kálium szükségletedet. Készíthető belőle leves vagy fasírt is. Nagyon sok fehérje található benne, ezért kitűnő a vegetáriánusok számára.


Natúr joghurt:

Egy csészényi natúr joghurt akár a szervezet kalciumszükségletének a 49%-át képes fedezni, magnéziumszükségletének 12%-át és 18%-át a káliumból. Nagyon finom és krémes, ráadásul sok benne a fehérje is, ezért nagyon jó választás reggelire.


Tilápia:

Ez a halfajta nagyon gazdag magnéziumban és káliumban és mindenki számára elérhető.


Kivi:

Magas a magnézium, a kalcium, a kálium és a C-vitamin tartalma. Magas a rosttartalma is.3


Banán
Nagyon magas káliumtartalma mellett tartalmaz még magnéziumot is. Nagyon sokféleképpen lehet fogyasztani mint pl.: turmix, sütemény de fagylaltot is lehet készíteni belőle. 


Cékla: A cékla igen nagy mennyiségben tartalmaz nitrátot, amely később a szervezetbe jutva nitritté, majd nitrogén-oxiddá alakul át. A nitrogén-oxid tágítja az ereket, melynek köszönhetően csökkenti a magas vérnyomást.


Zöld turmixok: A zöld leveles zöldségekből készült turmixok, igen jó hatással vannak a magas vérnyomásra. Ilyen például a spenót, a rukkola vagy a kelkáposzta is. A kálium és nátriumtartalom megfelelő egyensúlyának a fenntartása miatt javul a folyadékháztartás és stabilizálódik a vérnyomás is.


Áfonya: A bogyós gyümölcsök közül az áfonya kiemelkedően magas flavonoid dtartalommal rendelkezik. Egy kutatás eredménye pedig azt bizonyítja, hogy ez az áfonyában nagy mennyiségben megtalálható természetes összetevő vérnyomáscsökkentő hatással rendelkezik.


Fokhagyma: A fokhagymában megtalálható allicin szintén hozzájárul a vérnyomás szabályozásához. Fogyasztását azonban csak nyersen ajánlják, ugyanis az allicin csak így tudja kiváltani legjobban a hatását.


Csokoládé: Egy 2015-ben készült tanulmányban megállapították, hogy az étcsokoládé fogyasztás nem csak a szív és érrendszeri betegségek kockázatát csökkenti, hanem a vérnyomást is.

Vérnyomáscsökkentés ételekkel