Menü

Ezeket a zöldségeket termeszd te is nyáron!

Zöldvital - Veress Máté
2019. 07. 04. 13:02:00

A nyári forróság sok ember kedvét elveszi a kertészkedéstől. Az lehet a leggyakoribb indok, hogy a nagy nyári hőségben sok növény nem képes életben maradni. 
 

Ez nem igaz minden növényre, ugyanis vannak olyanok amelyek a nyári időben hozzák a legtöbb termést. Ezeket a zöldségeket a meleg szezoni zöldségeknek tartják, mivel több napfényre és melegebb hőmérsékletre van szükségük a fejlődéshez. Nem bírják a hideget sem, ezért a tavaszi fagy után kell elültetni őket. Olyan helyre kell ahol a legtöbb napfény éri. Nézzük is melyek ezek a zöldségek!

Paradicsom: A paradicsom a legnépszerűbb nyári zöldség. A legtöbben szokták ültetni és fogyasztani is. A nyár során nagyon sok család asztalára kerül fel többféle formában. Ajánlott elültetni házon belül, hogy a fagy után erősek legyenek a palánták. A paradicsomot általában 5-6 héttel a tavasz vége előtt kell elültetni.

Okra: Egyre népszerűbb zöldség az okra. Ez a növény nagyon szereti a forróságot. Ha bőséges termést szeretnél, akkor gazdag táptalajba kell tenni és persze sok napra is szüksége van. Érdemes ezt is házon belül elültetni mint a paradicsomot.

Uborka: Az uborkának is sok napra van szüksége, hogy fejlődhessen és megfelelően teremjen. A napfény mellett legalább hetente 2,5 cm vízre is szüksége van.
Paprika: A paprika is egy valódi nyári zöldség. A paprikának nagyon jó vízelvezetésű talajra van szüksége.

Cukkini: A cukkini nagyszerű zöldség nyáron a kertbe. Azt fontos megjegyezni, hogy nem szereti az átültetést.

Padlizsán: Ideális nyári zöldség a padlizsán. Csak meleg körülmények között érzi jól magát. Erős napfényre van szüksége, ezért az elültetésével akár 1 hónapot is kell várni.

Bab: A nyár a legalkalmasabb idő a bab elültetésére. Ajánlott minden hónapban új adag babot elültetni belőle, hogy mindig friss legyen a termés. Fontos, hogy az első adag elültetésével érdemes várnod addig amíg a talaj hőmérséklete lecsökken 16 Celsius fok alá.

Kukorica: A kukorica nagyon sok helyet igényel, ezért csak akkor kezdd el az ültetését ha tudsz gondoskodni nagy helyről. A kukorica virágpor szállításáért a nyári szél felel. Persze mivel nyári növény, ezért sok napfényre van szüksége és meleg talajra is ahhoz, hogy életben maradjon.
Ezeket a zöldségeket termeszd te is nyáron!

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Hamarosan itt a jó idő! Ilyenkor hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy milyen könnyedén meg is fázhatunk ebben a még csalóka időben. Összegyűjtöttünk néhány apróságot, amely segíthet, hogy megelőzd a megfázást!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.