Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Gyakori nyári zöldségek

2020. 07. 04. 13:02:00 Veress Máté - HillVital

A nyári forróság sok ember kedvét elveszi a kertészkedéstől.

Az lehet a leggyakoribb indok, hogy a nagy nyári hőségben sok növény nem képes életben maradni. 

Ez nem igaz minden növényre, ugyanis vannak olyanok amelyek a nyári időben hozzák a legtöbb termést. Ezeket a zöldségeket a meleg szezoni zöldségeknek tartják, mivel több napfényre és melegebb hőmérsékletre van szükségük a fejlődéshez. Nem bírják a hideget sem, ezért a tavaszi fagy után kell elültetni őket. Olyan helyre kell ahol a legtöbb napfény éri. Nézzük is melyek ezek a zöldségek!

Paradicsom: A paradicsom a legnépszerűbb nyári zöldség. A legtöbben szokták ültetni és fogyasztani is. A nyár során nagyon sok család asztalára kerül fel többféle formában. Ajánlott elültetni házon belül, hogy a fagy után erősek legyenek a palánták. A paradicsomot általában 5-6 héttel a tavasz vége előtt kell elültetni.


Okra: Egyre népszerűbb zöldség az okra. Ez a növény nagyon szereti a forróságot. Ha bőséges termést szeretnél, akkor gazdag táptalajba kell tenni és persze sok napra is szüksége van. Érdemes ezt is házon belül elültetni mint a paradicsomot.

Uborka: Az uborkának is sok napra van szüksége, hogy fejlődhessen és megfelelően teremjen. A napfény mellett legalább hetente 2,5 cm vízre is szüksége van.
Paprika: A paprika is egy valódi nyári zöldség. A paprikának nagyon jó vízelvezetésű talajra van szüksége.

Cukkini: A cukkini nagyszerű zöldség nyáron a kertbe. Azt fontos megjegyezni, hogy nem szereti az átültetést.

Padlizsán: Ideális nyári zöldség a padlizsán. Csak meleg körülmények között érzi jól magát. Erős napfényre van szüksége, ezért az elültetésével akár 1 hónapot is kell várni.

Bab: A nyár a legalkalmasabb idő a bab elültetésére. Ajánlott minden hónapban új adag babot elültetni belőle, hogy mindig friss legyen a termés. Fontos, hogy az első adag elültetésével érdemes várnod addig amíg a talaj hőmérséklete lecsökken 16 Celsius fok alá.

Kukorica: A kukorica nagyon sok helyet igényel, ezért csak akkor kezdd el az ültetését ha tudsz gondoskodni nagy helyről. A kukorica virágpor szállításáért a nyári szél felel. Persze mivel nyári növény, ezért sok napfényre van szüksége és meleg talajra is ahhoz, hogy életben maradjon.

Ezeket a zöldségeket termeszd te is nyáron!